Ankara'da yükselen hava sıcaklıklarında kamu çalışanlarına idari izin verilecek mi?

Hava sıcaklılarının yükselmeye devam etmesi üzerine Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Valiliği'nden peş peşe uyarılar geldi. Valilik tarafından önümüzdeki günlere dikkat çekilirken kamu çalışanlarına idari izin verilip verilmeyeceği merak edildi.

Ankara'da yükselen hava sıcaklıklarında kamu çalışanlarına idari izin verilecek mi?

Ankara'da hava sıcaklıkları yükselirken kamu çalışanlarına idari izin verilecek mi? - Ülkemizde rekor seviyede hava sıcaklıkları kaydedilmeye devam ediyor. Hava sıcaklıklarının artması ve kritik seviyelere ulaşması üzerine yetkililer alarma geçti. Yurdun pek çok noktasında hava sıcaklıklarına ilişkin uyarılar yapılırken Ankara'da da yetkililer alarma geçti. Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ve Ankara Valiliği tarafından yapılan uyarılar kapsamında özellikle 26 - 27 Temmuz tarihlerine dikkat çekildi.

ANKARA'DA METEOROLOJİK UYARI

Ankara Valiliği'nden gelen açıklamalar doğrultusunda Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) verileri ile bir açıklama yaparak uyarı yayımlayan Ankara Valiliği, Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi'nden alınan son verilere göre bir bilgilendirme mesajı yayımladı. Ankara'da batı ve güney bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının batı bölgelerden başlayarak etkisini artırmasının beklendiği açıklandı. 26 Temmuz Çarşamba ve 27 Temmuz Perşembe günleri Ankara il genelinde etkili olması beklenen sıcak hava dalgasına bağlı olarak mevsim normallerinin 10 derece üzerine çıkarak 29 ila 39 derece arasında olması beklendiği duyuruldu.

Ankaralılar burada buluşuyorTIKLA TAKİP ET

Yapılan uyarıların ardından Ankara'da hava sıcaklıklarının önümüzdeki iki günde rekor seviyeye ulaşması ile birlikte 'zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayın' uyarısı yapılırken memur şehri Ankara'da da kulisler hareketlendi.

ANKARA'DA MEMURLARA SICAK HAVA İZNİ VERİLİR Mİ?

Başkent Ankara'da Valilik ve belediye tarafından yapılan yüksek sıcaklık uyarılarının ardından ''Ankara'da memurlara idari izin verilecek mi?'' sorusuna yanıt aramaya başladı. Kulislerde dolaşan bilgilere göre 26 ve 27 Temmuz tarihlerinde rekor seviyeye ulaşacak olan hava sıcaklıklarının 40 dereceyi görebileceği kaydedilirken başkentte de kamu çalışanlarının idari izinli sayılabileceği kaydedildi. Ancak konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Gelişmelerden haberdar olmak için ''Haberankara.com'' adresini takip edebilirsiniz.

SONRAKİ HABER