Ankara'da YÖK önünde üniversitelerde tayin sorunu için eylem yapıldı

Üniversite İdari Personel Sendikası (ÜNİPERSEN) tarafından Ankara'da YÖK önünde üniversitelerde çalışan personellerin yaşadıkları sorunları gündeme getirmek için eylem yaptı. Özelikle de tayin sorunu gündeme taşındı.

Ankara'da YÖK önünde üniversitelerde tayin sorunu için eylem yapıldı

Ankara'da bugün YÖK önünde Türkiye'nin dört bir yanından gelen üniversitelerde çalışan kişiler ve aieleleri tarafından eylem yapıldı. Üniversite İdari Personel Sendikası (ÜNİPERSEN) tarafından organize edilen eylemde üniversitelerde çalışan idari personelin yaşadığı sorunların çözüme kavuşturulması talep edildi. Düzenlenen eyleme yüksek katılım dikkat çekti.

ANKARA'DA YOK ÖNÜNDE EYLEM!

Yurdun dört bir yanından gelerek YÖK Başkanlığı önünde toplanan ÜNİPERSEN üyeleri, üniversitelerde görev yapan idari personelin başta tayin sorunu olmak üzere yaşadığı problemlerin çözülmesi talebinde bulundu.

Ellerindeki pankartlarla sloganlar atan grup adına açıklama yapan ÜNİPERSEN Genel Başkanı İbrahim Güzel, şunları dedi: “Bugün tüm üniversitelerden, ülkemizin dört bir yanından gelen temsilcilerimiz ve üyelerimizle üniversite idari personelinin mali kayıplarının yanı sıra, her devlet memurunun doğal hakkı olan tayin sorunu ile ilgili Yükseköğretim Kurulunun inisiyatif almada yetersiz kaldığını, memurun kanayan yarasına bile çare üretilmediğini ve çözüm için yapılması gerekenleri bildirmek için buradayız.

Tüm kamu kurum ve kuruluşlarında tayin hakkı belli bir sisteme bağlanmışken, üniversitelerde hala bu yönde bir çalışma olmaması kabul edilemez. Bilindiği üzere 6 ve 7. dönem toplu sözleşmelerde üniversite idari personelinin tayin sorununa ilişkin çalışma yapılması kararı alınmıştı. Fakat aradan geçen 3 yıl içerisinde bu konu ile ilgili elle tutulur ne bir açıklama yapılmış ne de bir çalışma başlatılmıştır.

Akademik personel ya da öğrenci söz konusu olduğunda çözüm için tüm yolları aşındıran YÖK, idari personele gelince sorunlara çözüm üretmek yerine başka adresler göstermeye çalışmaktadır. Bilinmelidir ki üniversitelerdeki akademik ahenk, Yükseköğretim Kurulu sorumluluğunda olduğu gibi üniversitelerin tek başına çözüm üretemeyeceği sorunları çözmek de Yükseköğretim Kurulu sorumluluğundadır" dedi.

Pek çok üniversite idari personelinin tayin sorunları nedeniyle ailesinden ayrı yaşamak zorunda kaldığını belirten Güzel, idari personelin yaşadıkları sorunların çözümü için hazırladıkları taslak çalışmanın YÖK ve bakanlığa sunduklarını dile getirdi. Düzenlenen eylemde talepler dile getirilirken grup yapmış oldukları basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER