Ankara'da yıllık kira artış oranı yüzde 51,3 oldu!

Türkiye'de konut fiyatlarının en hızlı yükseldiği şehirler sıralamasında birinci basamakta yer alan Ankara yıllık kira artış oranında ise İzmir'in gerisinde kalarak ikinci oldu.

Ankara'da yıllık kira artış oranı yüzde 51,3 oldu!

Konut fiyatlarında yaşanan yükseliş cepleri yakmaya devam ederken ev fiyatlarında başlayan yükseliş kiralara da yansımıştı. Kiralık ev fiyatlarında yaşanan yükselişte İzmir ilk sırada yer alırken Ankara ikinci sırada ve İstanbul üçüncü sırada yer aldı. İzmir'de kiralık ev fiyatlarında yıllık artış oranı yüzde 56,3 olarak kayıtlara geçerken bu oran Ankara'da yüzde 51,3 ve İstanbul'da ise yüzde 46,2 olarak kayıtlara geçti.

KİRALIK EV FİYATLARINDA ANKARA'DA YILLIK ARTIŞ ORANI YÜZDE 51,3 OLDU!

Yıllık kira artış oranı İstanbul’da yüzde 46,2, Ankara’da yüzde 51,3 ve İzmir’de ise yüzde 56,3 oldu. Reel konut fiyat endeksinin 2023 Temmuz’dan bu yana gösterdiği düşüş, 2024 Eylül’de devam etti.

Sahibinden.com ile Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) işbirliğiyle hazırlanan ‘sahibinden Kiralık ve Satılık Konut Piyasası Görünümü’nün eylül ayı sonuçları paylaşıldı.

BirGün'ün rapordan aktardığına göre, satılık konut ilan metrekare cari fiyatlarındaki yıllık artış oranları İstanbul’da yüzde 20,8, Ankara’da yüzde 22,4 ve İzmir’de yüzde 26,6 oldu.

Türkiye genelinde ise açıklanan rakamlara göre ortalama kiralık konut fiyatı Eylül ayında yüzde 45,2 rakamına geriledi. Temmuz ayından bu yana düşüşe geçen kiralık ev fiyatlarında yaşanan düşüş Eylül ayında da seyrini sürdürmüş oldu. Ankara'da Eylül ayında reel konut fiyat endeksi ise yüzde 180,9 olarak hesaplandı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER