Ankara'da yeni sezonun balık fiyatları! Palamut istavrit mezgit fiyatı

Ankara'da balık sezonu başladı. Yeni sezonunun balık fiyatları belli oldu. Balıkçılar bu sezon palamut bolluğu ve hamsi kıtlığı yaşanacağı açıklandı.

Ankara'da yeni sezonun balık fiyatları! Palamut istavrit mezgit fiyatı

Eylül ayının gelmesiyle beraber Ankara'da balık sezonu başlarken bu sene tezgahlarda palamut bolluğu yaşanacağı açıklandı. Balıkların tezgaha gelmeye başlamasıyla beraber fiyatlar da belli oldu. Ankara'da yeni sezonun ilk balık fiyatları açıklanırken balıkçılar bu sene palamut bolluğu beklerken hamsi de ise kıtlık yaşanacağını dile getirdi.

ANKARA'DA BALIK SEZONU BAŞLADI! YENİ SEZON PALAMUT HAMSİ MEZGİT FİYATI NE KADAR, KAÇ TL OLACAK?

Balık sezonu 1 Eylül itibariyle başladı. Palamut denizlerden en çok çıkan balık olarak tezgahlardaki yerini aldı. Balık sezonunun başlamasıyla Ankara’da tezgahlar balıklarla doldu.

Ankara'da yeni sezonun balık fiyatları! Palamut istavrit mezgit fiyatı

Palamut tezgahlarda en çok bulunan balık olurken, balıkçılar bu sene hamsi kıtlığı olacağını söyledi. Palamut tezgahlarda 75 liradan alıcı bulurken istavrit ve mezgit ise kilosu 50 liradan tezgahlarda yerini aldı.

Ankara'da yeni sezonun balık fiyatları! Palamut istavrit mezgit fiyatı - Resim : 2

Palamut akını olduğunu ve sezonun başında palamut çokluğu yaşandığı takdirde sene boyu bolca palamut çıkacağını dile getiren balıkçı Cahit Aytaç, “Palamut çok olunca fiyatlar da düşer. Bir palamut şu anda 600-700 gram ve biz 75 liraya satıyoruz. 3 tanesi 2 kilogram geliyor, 2 kilogramını 200 liraya satıyoruz.

Ankara'da yeni sezonun balık fiyatları! Palamut istavrit mezgit fiyatı - Resim : 3

Palamut çok çıktığı için diğer balıkların da fiyatı düşüyor. Diğer balıklara talep olmadığı ve palamuda yoğunluk verildiği için ister istemez onların da fiyatı düşüyor. Ankara denize uzak olduğu için insanlar İstanbul balıklarını daha taze zannediyor. İstanbul’un 1 tarafı deniz Ankara’nın 4 tarafı deniz. Ankara’ya 4 denizden de balık geliyor” diye konuştu.

Ankara'da yeni sezonun balık fiyatları! Palamut istavrit mezgit fiyatı - Resim : 4

Bu sene Ankaralılar palamuda doyacak ancak ne yazık ki palamut çokluğu hamsi kıtlığına neden olacak. İstavrit fiyatı 70 TL olarak tezgahlarda yer alırken somon balığı ise 200 TL, levrek fiyatı ise 300 TL oldu. Balık fiyatlarının balığın bollaşması halinde düşeceği ifade edildi.

SONRAKİ HABER