Ankara'da yeni haftada yağmurlar geri gelecek!

Başkentte son günlerde etkili olan aşırı sıcaklar vatandaşlara zor anlar yaşatmaya devam ediyor. Sıcaklardan bunalan vatandaşlar ise sık sık hava durumuna bakarak ne zaman kendilerini daha rahat hissedeceği günlerin geleceğini merak ediyor.

Ankara'da yeni haftada yağmurlar geri gelecek!

Ankara'da yaşayan milyonlarca vatandaş günlük hayatlarında kendileri serinletmek adına bir çok yol deniyor. Klima ve vantilatörsüz yapamayan Ankara halkı sıvı tüketerek ve mecbur kalmadıkça dışarı çıkmayarak günlerin geçmesini bekliyor.

Uzun bir süre yağışların etkisi altında kalan Ankara şimdide güneşin etkisindeki bir süreçten geçiyor. Sıcaklıkların devam ettiği günlerde aralıklarla yağışlar yaşayan Ankaralılar için bir kez daha güzel tahminler yapıldı.

Ankara'da yeni haftada yağmurlar geri gelecek!

HAFTA SICAK BAŞLAYACAK SERİN DEVAM EDECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü resmi internet sitesi üzerinden şehirde ilerleyen günlerde nasıl bir hava durumu beklediklerine dair veriler yayınladı. Yapılan tahminlerde yeni haftanın ilk iki gününün sıcak, sonraki günlerde yağışların olmasının beklendiği ifade edildi.

Ankara'da yeni haftada yağmurlar geri gelecek! - Resim : 2

Yapılan tahminlere göre Ankara'da Pazartesi ve Salı günü hava sıcaklıkları 36 derecede seyredecek. Ardından gelen günlerde ise hava sıcaklığı Cumartesiye kadar 28 dereceye kadar düşecek.

BEKLENTİ KÖTÜ OLURSA UYARIDA GELİYOR

Şehirde Çarşamba gününden itibaren ise gök gürültülü sağanak yağışların yağmasının beklendiği ifade edildi. Bu gelişmenin ardından gözler gelecek günlere çevrildi. Yağış beklenilen günlerde durumun ciddileşmesi ihtimali olduğunda Ankara'nın yönetiminde söz sahibi olan kurumlar vatandaşları paylaşımları ile uyarıyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER