Ankara'da yeni haftada yağış olup olmayacağı belli oldu!

Bahar döneminin başlaması ile birlikte kar umutlarını yağmura çeviren Ankara halkı meteoroloji uzmanları tarafından yapılan açıklamaları takip etmeyi sürdürüyor. Başkent Ankara'da yarından itibaren yağışların olup olmayacağı açıklandı.

Ankara'da yeni haftada yağış olup olmayacağı belli oldu!

Kış mevsimini eski dönemlerden uzak bir görüntüde geçiren Ankara'da kuraklık çanlarının iyiden iyiye çalması huzursuzluğu devam ettiriyor.

OLUMLU HABERLER DEVAM EDİYOR

Çiftçilerin bir çoğunun yağışsız dönemler geçmesinden dolayı ekin ekmemesi ya da ektiği ekinden fayda sağlayamaması akıllarda soru işareti oluşturdu. Ankara'da olduğu gibi Türkiye'nin genelinde vatandaşlar bahar aylarının başlamasından dolayı yağmur yağmasını bekledi. Geçtiğimiz günlerde aralıklı olarak yağmur yağması başkentlileri sevindirmiş, gözler yeni yağışları beklemeye başlamıştı.

Bu kapsamda Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni hafta için hava durumu tahminlerini yayınladı. Önümüzdeki hafta içinde de Ankara'da yağışların sürmesi bekleniyor.

Ankara'da yeni haftada yağış olup olmayacağı belli oldu!

Çarşamba günü Ankara'da yağışların başlaması ve cuma günü de dahil hafta sonuna kadar yağışların sürmesi bekleniyor. Hava sıcaklıklarının yüksek seyredeceği Ankara'da 20 Mart Çarşamba'dan sonra 21 Mart Perşembe gününe geçişte sert bir hava derecesi düşüşü bekleniyor.

ANİ HAVA DEĞİŞİMİ

Çarşamba günü hava sıcaklıkları gündüz 15 derece olarak tahmin edilirken bu rakam Perşembe günü 7 derece olarak ifade edildi. Ani hava değişimlerinden olumsuz etkilenmemek ve hasta olmak istemeyen vatandaşların önceden hazırlıklı olması büyük önem taşıyor.

Şehirlerinde aralıklı olarak ta yağış yağmasından memnun olan vatandaşlar yağışların artarak ve geniş bir dönem boyunca sürmesi temennisinde bulunuyor. Su tehlikesi yaşanmaması konusunda yağışlar büyük önem arz ediyor.

SONRAKİ HABER