Ankara'da yavru köpeği telef eden sanıktan mahkemede şaşırtan savunma!

Ankara’da 30 Ağustos’ta yavru köpeği dirgen ile telef eden şahıs bugün Polatlı’da hakim karşısına çıkarıldı.

Ankara'da yavru köpeği telef eden sanıktan mahkemede şaşırtan savunma!

Ankara’da 30 Ağustos tarihinde yavru bir köpeği dirgen ile telef eden M.S.A. tutuklanmıştı. Tutuklanan M.S.A.’nın yargılamasına bugün devam edildi. Polatlı 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirilen duruşmada şahıs hakkında savcılık 4 yıla kadar hapis cezası istedi.

Mahkemede savunma yapan M.S.A. ise akli dengesinin yerinde olmadığını belirterek cezadan kendisini kurtarmaya çalıştı. Ancak mahkeme bu savunmayı geçerli görmedi. M.S.A.’nın yargılanmasına 24 Ekim’de devam edilecek ve bu süre içerisinde tutukluluk durumu da sürecek.

AKLİ DENGESİNİN YERİNDE OLMADIĞINI SÖYLEDİ

Polatlı ilçesi Çimenceğiz Mahallesi'nde 30 Ağustos'ta yavru bir köpeği dirgenle telef etmekten tutuklanan sanık M.S.A., bugün Polatlı 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Savcılık, sanığın “bir ev hayvanını veya evcil hayvanı kasten öldürme” suçlamasıyla 6 aydan 4 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını, TCK 53. maddesi gereğince belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılmasını talep etti. Sanık M.S.A. ise, mahkemede akli dengesinin yerinde olmadığını söyledi.

Ankara'da yavru köpeği telef eden sanıktan mahkemede şaşırtan savunma!

Mahkeme, sanık M.S.A.’nın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 24 Ekim’e erteledi.

Duruşmayı çok sayıda sivil toplum örgütü ile vatandaşlar takip ettiler. Hayvan haklarına dair dernekler davayı takip ederken şahsın cezalandırılmasını beklediklerini ifade ettiler. Şahıs şu anda herhangi bir ceza almadı. 24 Ekim’e ertelenen duruşmada sanık hakkında kararın çıkması bekleniyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER