Ankara'da yapılan test uçuşunda HÜRJET süpersonik ses hızının üzerine çıkmayı başardı

Türk Havacılık Uzay Sanayii AŞ tarafından çalışmaları yapılan HÜRJET’in bugün Ankara’da gerçekleştirdiği uçuşta süpersonik ses hızının üzerine çıkıldığı açıklandı.

Bugün Ankara’da savunma sanayisinin önemli bir aşamasına şahit olundu. Sabah saatlerinde HÜRJET’in ses hızının üzerine çıkmasına dair deneme uçuşu yapıldı. Türk Havacılık Uzay Sanayii AŞ tarafından yapılan açıklamaya göre bu deneme uçuşunda başarı elde edildi.

HÜRJET süpersonik ses hızının üzerine çıkmayı başardı. Yapılan açıklamada HÜRJET için testlerin devam edeceği bildirildi. Bu testler neticesinde HÜRJET’in 2025 yılında kullanıma hazır hale gelmesi bekleniyor.

ANKARA SEMALARINDA BAŞARILI TEST UÇUŞU!

Türk Havacılık Uzay Sanayii, 1.01 mach hızına ulaşan HÜRJET süpersonik ses hızının üzerine çıkmayı başardığını açıkladı.

Türk Havacılık Uzay Sanayii AŞ'nin resmi twitter hesabından yapılan paylaşımda, “Adım adım zirveye. 1.01 mach hızına ulaşan HÜRJET süpersonik ses hızının üzerine çıkmayı başardı. Kıtalar arası uçuş gerçekleştirerek bayrağımızı yurt dışında dalgalandıran ve göğsümüzü kabartmaya devam eden HÜRJET testlerine devam edecek” ifadelerine yer verdi.

Türk Havacılık Uzay Sanayii, HÜRJET’in süpersonik ses hızının üzerine çıkmayı başardığı test uçuş görüntülerini de paylaştı.

HÜRJET ile ilgili olarak çok geniş bir ekibin kapsamlı bir çalışma gerçekleştirdiği biliniyor. Bu uçağın üretim aşamasının tamamlanması ile beraber Türk Hava Kuvvetlerinin envanterine girmesi bekleniyor. Bu atılacak adım Türk savunma sanayisi için çok büyük bir hamle olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: İHA