Ankara'da Yahya Sinvar için gıyabi cenaze namazı kılıp ABD büyükelçiliğine yürüdüler

Hamas lideri Yahya Sinvar’ın İsrail’in saldırısı neticesinde hayatını kaybetmesi üzerine tüm yurtta olduğu gibi Ankara’da da gıyabi cenaze namazı kılınarak ABD’ye ve İsrail’e tepki gösterildi.

Ankara'da Yahya Sinvar için gıyabi cenaze namazı kılıp ABD büyükelçiliğine yürüdüler

İsrail ile Filistin arasındaki savaş tüm şiddetiyle devam ediyor. Orantısız güç kullanan İsrail bir taraftan Gazze’ye bomba yağdırırken bir taraftan da Hamas’a yönelik operasyonlar yapıyor. Yapılan son operasyonda Hamas’ın yeni lideri Yahya Sinvar hayatını kaybetti. Filistin davasının sembol isimlerinden olan Yahya Sinvar’ın hayatını kaybetmesi Türkiye’de de büyük bir üzüntü ile karşılandı.

Türkiye’nin tüm illerinde insanlar Yahya Sinvar’ı kılınan gıyabi cenaze namazları ile anıyorlar. Ankara’da da bugün Yahya Sinvar’ın gıyabi cenaze namazı kılındı. Namazın ardından ise insanlar ABD Büyükelçiliği’ne yürüyerek tepkilerini burada gösterdiler.

Ankara'da Yahya Sinvar için gıyabi cenaze namazı kılıp ABD büyükelçiliğine yürüdüler

GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI

Gıyabi cenaze namazı için Çukurambar'daki Tuba Altınok Camisi önünde toplanan Ankara Filistin Dayanışma Derneği üyeleri, namazdan önce Sinvar'ın vasiyetini okudu. Namazın ardından kadınlar, erkekler ve çocuklardan oluşan topluluk, sloganlar atarak, ellerinde Sinvar'ın fotoğrafının bulunduğu pankartlarla ABD Büyükelçiliği önüne yürüdü.

Dernek adına burada yapılan açıklamada, Sinvar'ın hayatını davasına adadığı, halkının özgürlüğü için savaşan bir lider olarak tarihe geçtiği, onun yaşamının Filistin halkının işgal altındaki mücadelesinin bir özeti olduğu ifade edildi.

Ankara'da Yahya Sinvar için gıyabi cenaze namazı kılıp ABD büyükelçiliğine yürüdüler - Resim : 2

Sinvar'ın "ölüm" ile ilgili sözlerinin de okunduğu açıklamada, Sinvar'ın hapisten çıkar çıkmaz Mescid-i Aksa'nın özgürlüğü mücadelesine döndüğü, 61 yaşında yaralı haliyle işgalci askerlerle çatıştığı kaydedildi.

İsrail güçleri Hamas üzerindeki baskılarını her geçen gün daha da artırıyor. Önce İran’dayken Hamas lideri İsmail Haniye’ye bir saldırı düzenlenmiş ve Haniye bu saldırıda hayatını kaybetmişti. Ardından yerine gelen Yahya Sinvar de selefi ile aynı kaderi yaşadı. Bundan sonra Hamas lideri olacak kişi de direkt olarak İsrail'in hedefi haline gelecek.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER