Ankara’da velilere okullarda korsan servis uyarısı

Okulların açılmasına çok kısa bir süre kala artan servis ücretlerinden dolayı korsan servisler konusunda velilere uyarı yapıldı.

Ankara’da velilere okullarda korsan servis uyarısı

Türkiye’de yaz tatilinin ardından pazartesi günü ders zili yeniden çalacak. Çocuklarını okullara gönderecek olan velilerde ise tatlı bir telaş yaşanıyor. Ancak okul servis ücretlerine Ankara’da, İstanbul’da, İzmir’de ve diğer illere yüksek oranlı zamlar yapıldı. Bu zamlardan dolayı zor durumda kalan velilerin korsan servisler konusunda dikkatli olmalarına dair uyarı yapıldı.

Korsan servislere dair uyarı Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken’den geldi. Şoför esnafının giderlerinin arttığını belirten Bendevi Palandöken yapılan zamlarında zaruriyetten kaynaklandığını belirtti. Velilerin çocuklarının güvenliğini riske atacak şekilde daha ucuz olduğundan korsan servislere itibar etmemeleri gerektiğini ifade eden Bendevi Palandöken bu konuda hassasiyet gösterilmesi gerektiğini söyledi.

“Geleceğimizin teminatı çocukları korumak hepimizin görevi"

Eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte okul çevrelerinde güvenlik uyarısı yapan Palandöken, “Öğrencilerin sağlığını tehlikeye atan bu satıcılara kesinlikle göz açtırılmamalı. Bu konuda yetkili merciiler başta olmak üzere ailelere, okul idarelerine, öğretmenlere, okul aile birliklerine ve çevre esnafına büyük görev düşüyor. Aileler baskı kurmadan çocuklara okul kantinleri dışında bir yerden alışveriş yapmamaları gerektiğini iyi anlatmalı. İhtiyaçları okul idareleri tarafından sürekli denetlenen okul kantinlerinden güvenli bir şekilde alışveriş yapılmalı. Öte yandan veliler çocuklarını okula bırakırken özellikle dikkatli olmalı, onları yakından takip etmeli ve şüpheli gördükleri her durumu yetkililere bildirmekten çekinmemeli” şeklinde konuştu.

Ankara’da velilere okullarda korsan servis uyarısı

“Korsan okul servislerine kesinlikle itibar edilmemeli"

Öte yandan, çocukların okula güvenli ve konforlu ulaşabilmeleri için okul servisi seçimine dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Palandöken, “Bildiğiniz üzere başta İstanbul, Ankara ve İzmir gibi üç büyük şehirde okul servis ücreti tarifeleri güncellendi. Akaryakıta gelen zamlar, yedek parça ve bakım ücretlerinin yükselmesi, personel giderleri derken okul servis ücretlerinde aile bütçelerini zorlayacak bir artış var. Bu ücret artışlarıyla birlikte piyasada korsan servisler bu yıl daha fazla boy gösterebilir. Ancak velilerimiz sırf daha ucuz diye korsan servislere kesinlikle itibar etmemeli. Çünkü yönetmeliğe göre okul servislerinde şoförün dışında yardımcı personele de ihtiyaç var. Korsan servislerde bunları temin etmek mümkün değil. Çocuklarımızın güvenle okula ulaşabilmesi için Oda'ya kayıtlı, TSE belgeli kamera ve kapı sensörü olan, yardımcı rehber personel bulunduran, aracında son teknolojiyi en iyi şekilde kullanan, kurallara riayet eden, kısacası servis şoförlüğü yapabilmenin tüm yasal şartlarını taşıyan esnafımız tercih edilmelidir” diye konuştu.

Yaşanan ekonomik koşullardan dolayı veliler çocuklarının servis masraflarını karşılamada güçlük yaşayabilecekler. Bunun yanında korsan servisler tam bir servis hizmeti veremiyorlar. Denetime tabii olmayan, belirli mesleki kriterleri sağlamak zorunda kalmayan korsan servisler okula giden çocuklar için büyük risk oluşturuyor. Oldukça kötü olaylar geçmiş yıllarda yaşanmıştı. Bunların tekrar etmemeleri için korsan servisler ile çalışılmaması gerekiyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER