Ankara'da üniversite öğrencilerinden kadına ve çocuğa karşı şiddete tepki

Ankara’da üniversite öğrencileri tarafından kadın cinayetleri için protesto yapılarak bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

Ankara'da üniversite öğrencilerinden kadına ve çocuğa karşı şiddete tepki

Son dönemlerde artan kadın cinayetlerine tepkiler gösterilmeye devam ediliyor. Ankara’da “Yüksek Türk Gençliği” isimli platforma üye olan üniversite öğrencileri bir araya gelerek kadın cinayetlerine tepki gösterdiler.

Ulus Meydanı’nda toplanan platform üyesi üniversite öğrencileri bir basın açıklaması yaparak kadın cinayetlerine karşı tepkilerini ortaya koydular. Grup adına basın açıklaması Bekir Saka tarafından yapıldı. Kadına ve çocuğa yönelik şiddetin kabul edilemez bulunduğu açıklanırken kadının erkeğe denk olduğu mesajı verildi.

KADINSIZ VE ÇOCUKSUZ GELECEK MÜMKÜN DEĞİL

Kadına ve çocuğa yönelik şiddetin, Türk gençliği için milli bir sorun olduğu değerlendirmesinde bulunan Saka, şunları kaydetti:

"Tarih boyunca kadına değer vermeyen toplumlar zamanla yıkılmaya mahkum olmuştur. Kadın ve çocuk toplumun yapı taşıdır. Kadınsız ve çocuksuz bir gelecek asla mümkün değildir.

Geleceğimiz için kadını ve çocuğu korumak, Türk milletinin bir vazifesidir. Tarih boyunca kültürümüzde kadın her zaman erkeğe denktir ve denk olmaya devam edecek. Kadını obje olarak gören toplumların sonu her zaman hüsran olmuştur."

Ankara'da üniversite öğrencilerinden kadına ve çocuğa karşı şiddete tepki

Açıklamanın ardından grup, kadın cinayetlerini protesto eden sloganlar atarak olaysız şekilde dağıldı.

Üniversite öğrencilerinin kadın cinayetlerine yönelik tepkisi çevrede bulunan vatandaşlar tarafından da destek gördü. Yapılan protesto bu anlamda amacına ulaşırken toplumun tüm kesimleri bı konuda aynı fikirde buluşuyorlar. Hukuki olarak gerekli yaptırımların uygulanması ile kadına ve çocuğa yönelik şiddetin daha caydırıcı bir hale getirilmesi isteniyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER