Ankara'da UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne giren Gordion Kenti nerede, nasıl gidilir?

Ankara 4 bin yıllık geçmişi olan ve yakın zamanda UNESCO Dünya Mirası listesine giren Gordion Kenti son zamanlarda gündemde yerini koruyor. Vatandaşların özellikle bu sonbahar havalarında sıkça gezdiği yerlerden biri oldu.

Ankara'da UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne giren Gordion Kenti nerede, nasıl gidilir?

4 bin yıllık geçmişi olan Gordion Kenti, Ankara'nın Polatlı ilçesinde yer alıyor. Bir çok dönemi görmüş ve farklı pek çok devlete, millete ev sahipliği yapmış Gordion Kenti yakın zamanda UNESCO dünya Miras listesinde yerini aldı. Kral Yolu’nun geçtiği kent olduğundan ticaret ve ulaşım anlamında her zaman canlı ve uğrak bir yerdi. Bu özelliği ile de birçok devletin gözü bu kentteymiş.

Bölgede başlatılan kazı çalışmaları sonucu o bölgede büyük bir kent keşfedilmiş ve aylar süren çalışmalar sonucu Gordion Kenti ortaya çıkmış. İlk yerleşmenin Erken Demir Çağ'ında yani MÖ 1100-900 yılları arasında olduğu biliniyor.

screenshot-5-001.jpg

GORDİON İSMİNİN GEÇTİĞİ İLK YAZIT GEÇTİ

Gordion Kenti'nin yanı sıra yapılan kazılarda kentin dış kısmı diye adlandırılan yerde bir yazıt bulundu. Bu yazıt Gordion isminin geçtiği ilk ve tek yazıp olma özelliğine sahip.

screenshot-3-001.jpg

GORDİON KENTİ2NE NASIL GİDİLİR?

Gordion Antik kenti Ankara'nın Polatlı İlçesine bağlı Yassıhüyük bölgesinde bulunuyor. Polatlı'ya gitmek şehir merkezinden yalnızca şehirlerarası otobüs kullanabilirsiniz. Şehir içinde kullanılan toplu taşım araçları o bölgeye gitmiyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER