Ankara'da ucuz et alışverişi sürüyor! ABB 5 günde 22 bin kilo et satıldığını açıkladı

Ramazan ayı başlamadan önce Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından normalden daha ucuz fiyatta et satışı yapılacağı duyurulmuştu. Ankaralıların ucuz ete büyük bir ilgi gösterdiği öğrenildi.

Ankara'da ucuz et alışverişi sürüyor! ABB 5 günde 22 bin kilo et satıldığını açıkladı

Sofraların vazgeçilmezi olan fakat son dönemlerde fiyat artışlarından dolayı vatandaşların satın almakta zorlandığı kırmızı et ve kıyma için Ankara Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz günlerde harekete geçmişti.

Ankara'da ucuz et alışverişi sürüyor! ABB 5 günde 22 bin kilo et satıldığını açıkladı

Yüzde yüz yerli besiden elde edilen kırmızı et ile ilgili uygun fiyattan satış yapacağının açıklanmasının ardından vatandaşlar Başkent Marketler önünde uzun kuyruk oluşturmuştu. Devam eden satışlar ile ilgili ABB yönetimi yeni bir açıklama yaparak satışlarda gelinen son durumu vatandaşlar ile paylaştı.

5 GÜNDE YAKLAŞIK 23 BİN KİLO ET

ABB tarafından yapılan açıklamaya göre Ankara genelinde devam eden satışlarda ilk 5 günde 22 bin 966 kilo et satışı gerçekleştirildi. Piyasadan daha uygun bir şekilde satılan ve vatandaşların Ramazan ayında iftarlarını et tüketerek yapması için çalışmalarını sürdüren ABB, mobil marketler ile uzak ilçelere giderek oradaki vatandaşların da bu fırsattan yararlanmasını sağlıyor.

Ramazan ayının sonuna kadar devam edecek et fiyatı satışları şu şekilde;

Kasap Köfte: 369 TL,

Eko Kıyma: 369 TL,

Eko Kuşbaşı: 379 TL,

Ayaş Koop. Dana Sucuk: 309 TL,

Yemeklik-Haşlamalık Et: 339 TL

MOBİL MARKETLERİN YENİ ADRESLERİ AÇIKLANDI

Merkeze uzak ilçelerde yaşayan ve kırmızı eti ucuza alma fırsatından yararlanamayan Ankaralılar içinde çalışmalarını sürdüren ABB EGO otobüslerinden kullanılmayanları Mobil Marketlere çevirerek vatandaşların et ile buluşmasını sağlamıştı. Yapılan yeni açıklamada kırmızı etlerin satılacağı yeni yerler açıklandı.

Ankara'da ucuz et alışverişi sürüyor! ABB 5 günde 22 bin kilo et satıldığını açıkladı - Resim : 2

Buna göre ABB Mobil Market 18 Mart'ta saat 10:00-13:00 saatleri arasında Nallıhan ilçe Merkezi, 15:00-18:00 saatleri arasında Nallıhan Çayırhan Mahalle Merkezinde olacak. 19 Mart'ta saat 10:00-17:00 saatlerinde Kızılcahamam Akçay Mahallesi Cengiz Topel Caddesi'nde satış yapacak mobil marketin 20 Mart günü saat 10:00-14:00 saatleri arasındaki adresi ise Kahramankazan ilçe merkezi olacak.

ABB Ramazan ayı boyunca aynı fiyatlar üzerinden et satışına devam edecek. Mobil Marketlerin yeni adresleri ise aktif olarak belediye hesapları üzerinden duyuruluyor.

SONRAKİ HABER