Ankara'da trafikte makas atan sürücü polisten kaçamadı!

Ankara’da trafiği tehlikeye atarak otomobil kullanan ve bu sırada çektiği görüntüleri sosyal medyada paylaşan şahıs tespit edilerek yakalandı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmada trafiği tehlikeye atan bir sürücü yakalandı. Buna göre makas atarak araç kullanan ve bu anların görüntülerini çekerek sosyal medyada paylaşan sürücü polisten kaçamadı. Kim olduğu tespit edilen sürücü yakalanarak gözaltına alındı.

Sosyal medyada çok büyük tepki gören görüntüler ile ilgili olarak gereken yapıldı. Şahıs yakalanarak gözaltına alınırken sürücü belgesi 2 ay süreliğine iptal edildi. Ayrıca sürücünün psiko teknik değerlendirmeden geçmesi gerekecek. Bununla da kalınmayacak hakkında adli işlem yapılacak.

POLİSTEN KAÇIŞ YOK!

Edinilen bilgiye göre; Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü görevlileri söz konusu videodan yola çıkarak yürüttükleri çalışmalar neticesinde, trafik güvenliğini tehlikeye sokarak (makas atarak ilerleyen) ve bu anları kayıt altına alıp sosyal medyada paylaşım yapan şahsın A.Y.A. olduğu tespit etti.

Aracı takibe alan görevliler, 15.09.2024 günü şüphelinin içinde bulunduğu aracı Eskişehir yolu üzerinde bulunan uygulama noktasında durdurdu. Ekipler şüpheli A.Y.A.’yı yakalayarak gözaltına aldı.

BEDELİNİ ÖDEYECEK!

Şahsın 100 ceza puanını doldurması üzerine sürücü belgesi 2 ay süreyle iptal edilmiş ayrıca sürücü psiko teknik değerlendirmeye tabi tutulacak.

Şüphelinin gerekli adli işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Adliyeye sevki yapılacak olan şahsın trafiği tehlikeye atmaktan dolayı hakkında işlem yapılacak. Mahkemeden de ceza çıkması beklenirken bu durumun benzer hareketleri yapacak olan sürücülere örnek teşkil edeceği bildirildi. Polis ekipleri bu tür trafiği tehlikeye atan sürücüleri yakalayarak haklarında işlem yapıyorlar.

Kaynak: İHA