Ankara'da toplu ulaşım araçlarına yüzde 40 zam kararı alındı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin bugün gerçekleştirilen toplantısında, toplu ulaşıma yüzde 40 zam kararı alındığı öğrenildi.

Ankara'da toplu ulaşım araçlarına yüzde 40 zam kararı alındı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME), 24 Temmuz tarihi ile bir toplantı gerçekleştirdi. ABB UKOME tarafından gerçekleştirilen toplantıda toplu ulaşıma yüzde 40 zam kararı alındığı bildirildi.

Artan akaryakıt fiyatları ve vergi oranları nedeniyle zam kararının alındığı ifade edilirken Başkent Ankara'da son olarak Temmuz 2023 tarihinde yapılan toplu taşıma zammı, 24 Temmuz 2024 tarihinde bir kez daha yapıldı. UKOME, Ankara'da EGO Genel Müdürlüğüne bağlı olarak hizmet veren toplu taşıma araçlarındaki ücret tarifesini yeniden belirledi.

ANKARA'DA TOPLU ULAŞIMA YÜZDE 40 ZAM YAPILDI

ABB UKOME tarafından alınan zam kararının ardından EGO'ya bağlı toplu taşıma araçlarındaki bilet fiyatları yüzde 40 oranında arttı. Buna göre Ankara'da;

Tam bilet 15 TL'den 21 TL'ye,

Öğrenci bileti de 7,50 TL'den 10,50 TL'ye çıkacak.

Detaylı açıklama için EGO'dan gelecek açıklama bekleniyor.

OTOBÜSLERDEN SONRA DOLMUŞA DA ZAM!

Bu kararın ardından otobüslere yapılan zam sonrası dolmuşlara da zam geldiği açıklandı. Buna göre indi bindi olan kısa mesafe 25 TL, uzun mesafe ise 30 TL olarak belirlendi. Dolmuşlara gelen yeni zamlı tarife 1 Ağustos itibariyle geçerli olacak.

Otobüs ve dolmuşlardan sonra Ankara’daki taksilere de zam gelmesi bekleniyor.

Ankara'da toplu ulaşım araçlarına yüzde 40 zam kararı alındı

EN SON 2023 YILINDA ZAM YAPILMIŞTI

Ankara Büyükşehir Belediyesi, son olarak 24 Temmuz 2023 tarihinde toplu ulaşım araçlarına yüzde 34 zam kararı almıştı. Tam bilet fiyatının 9,50'den 15 liraya, öğrenci biletinin 4,75'ten 7,5 liraya, öğrenci abonmanının ise aylık sınırsız 140'tan 220 liraya çıkarıldığı açıklanırken vergi oranları ve akaryakıt fiyatlarındaki artışlara dikkat çekilen açıklamada, EGO Genel Müdürlüğünün bilet ücretlerini düşük seviyede tuttuğu için zarar ettiği, bu zararın ABB'nin diğer bütçe kalemlerinden karşılandığı belirtilmişti. EGO Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada "Bu nedenle, toplu taşıma girdi maliyetlerini tamamen vatandaşımıza yansıtmadan ancak kuruluşumuzun ayakta kalmasını sağlayacak şekilde makul bir oranda bilet ücret tarifelerinde artış yapılması zorunlu olmuştur. UKOME toplantısında alınan yeni karara göre 24 Temmuz 2023 Pazartesi itibarıyla tam bilet 15 lira, öğrenci bileti 7,5 lira, öğrenci abonmanı ise aylık sınırsız 220 lira olarak belirlenmiştir.'' denilmişti.

SONRAKİ HABER