Ankara’da toplu tüketim yerlerinde gıda denetimleri hız kazandı!

Ankara İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, il genelindeki toplu tüketim yerlerinde gıda denetimlerini artırdı ve uygun olmayan işletmelere idari yaptırımlar uyguladı.

Ankara’da toplu tüketim yerlerinde gıda denetimleri hız kazandı!

Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından tüm illere gönderilen talimat doğrultusunda, 21 Ağustos-8 Eylül tarihleri arasında toplu tüketim yerlerinin denetimlerine özel bir önem verildi.

Ankara İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Korkmaz liderliğinde gıda kontrol görevlileri tarafından il genelinde gerçekleştirilen denetimlerde, son kullanma tarihi geçmiş ürünler bulunduran bir işletmeye 9,211 TL idari para cezası verildi. Bu işletmeye ayrıca hijyen eksikliklerini gidermesi için 15 gün süre tanındı.

aw022837-06.jpg

18 Milyon İdari Para Cezası

Denetimin ardından yaptığı açıklamada 300’e yakın gıda kontrol görevlilerince inceleme yaptıklarını hatırlatan Korkmaz, gıda denetimlerinin yıl boyunca sürdüğünü hatırlatarak şöyle konuştu:

"Ankara’da şimdiye kadar 66 bin gıda denetimi gerçekleştirdik. Yaklaşık 2 bin 250 civarında gıda numunesi alındı. Gıda laboratuvarında yapılan analizler sonucu bu numunelerden yaklaşık 130’u olumsuz çıktı. Gerek tespit ettiğimiz eksiklik gerekse de olumsuz çıkan gıda numunesi sonuçlarına ilişkin Ankara’da 434 işletmeye yaklaşık 18 milyon idari para cezası uygulandı. Ayrıca halk sağlığını tehdit ettiği gerekçesiyle 29 işletme hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu."

Korkmaz, tüketicilere işletmelerde gördükleri eksiklikleri Tarım ve Orman Bakanlığı ALO 174 Gıda Hattı'na ve il/ilçe müdürlüklerine iletmeleri çağrısında bulunarak, gıda denetimlerinin yoğun bir şekilde süreceğini belirtti.

aw022837-03.jpg

"Gözümüzden kaçabiliyor"

Firma sahibi İbrahim Güler ise Ankara özelinde üç farklı şubeleri bulunduğunu, en kaliteli ürünlerle denetimlere uygun şekilde çalıştıklarını savunarak, “Ufak tefek bazı sorunlarımız çıkıyor, bu konu hakkında da gerekli şartları sağlıyoruz. Bundan sonra daha dikkatli ve duyarlı olacağımızı iletiyoruz. 15 güne kalmadan bütün eksikliklerimizi gidereceğimizi herkese söylüyoruz. Yoğun bir firma olduğumuz için gözümüzden kaçabiliyor. Bu konu hakkında herkesten özür diliyoruz. Bunlara dikkat edeceğiz” diye konuştu.

Firma sahibi İbrahim Güler ise işletmelerinin denetimlerde ufak tefek sorunlar yaşadığını ancak bu sorunları gidermek için gerekli düzenlemeleri yapacaklarını ve daha dikkatli olacaklarını ifade etti.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER