Ankara'da toplu taşıma kullanan vatandaşlar dikkat! Kural açıklandı ihlal eden tam 3 bin TL ceza ödeyecek

Başkent Ankara'da yaşayan milyonlarca vatandaş toplu taşıma araçlarını kullanıyor. Ankara'da kullanılan pek çok ulaşım ağı bulunurken toplu taşımada uyulması gereken bazı kurallar bulunuyor. Bu kuralların ihlalinde ise vatandaşlara para cezası veriliyor.

Ankara'da toplu taşıma kullanan vatandaşlar dikkat! Kural açıklandı ihlal eden tam 3 bin TL ceza ödeyecek

Ankara'da toplu taşıma kullanan vatandaşlar dikkat! Kural açıklandı ihlal eden tam 3 bin TL ceza ödeyecek - Başkent Ankara, ulaşım ağı ile en gelişmiş iller arasında yer alıyor. Metro, Başkentray, Ankaray, EGO, dolmuş ve özel halk otobüsleri ile milyonlarca vatandaşa ulaşım hizmeti verilirken Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) bünyesinde kullanılan toplu taşımalarda da uyulması gereken bazı kurallar bulunuyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Ego Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan 'Raylı Sistem Yolcu Taşıma Yönergesi' ile Ankaray ve Ankara Metrosu'nda uyulması gereken kurallar açıkça listeleniyor. Belirlenen kuralların ihlali halinde vatandaşlara yatırım uygulanıyor.

Ankaralılar buradaTILA TAKİP ET

RAYLI SİSTEM KULLANANLARIN UYMASI GEREKEN KURALLAR AÇIKLANDI

Raylı Sistem Yolcu Taşıma Yönergesi ile Ankaray ve Ankara Metrosu’nun toplu taşıma hizmetlerinden yararlanan yolcuların güvenli, rahat ve seri bir şekilde taşınması için, yolcuların uymakla zorunlu oldukları kuralları ve bu kurallara aykırı davrananlara uygulanacak cezai yaptırımları belirlendi.

ekran-goruntusu-2023-08-10-102623-001.png

Halkın yolculuk esnasında istasyon ve tren vagonlarında unuttukları eşyaların saklanması, korunması, buluntu eşyaların sahiplerine iadesi, sahipsiz eşyaların satılması ve Ankaray ile Ankara Metrosu’nda görev yapan personelin yetkilerini kapsarken bu yönerge; 4736 sayılı kanun, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu, 4207 sayılı Tütün ve Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesine Dair Kanun, 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun ve Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 27/11/1989 gün 318 ve 25/10/1993 gün 339 sayılı kararları ile Ankaray ve Ankara Metrosu’nun yapım ve işletme hakkının EGO’ya verilmesi kararlarına dayanılarak hazırlandı.

ekran-goruntusu-2023-08-10-102356.png

Söz konusu yönerge;

EGO: Ankara Elektrik Havagazı ve Otobüs İşletme Müessesesini,

ANKARAY: Ankara, Hafif Raylı Toplu Taşım Sistemini,

EGO İdare Encümeni: 4325 sayılı Yasanın 7 inci maddeleri ile oluşan kurulu,

İşletici: ANKARAY ve ANKARA METROSU işleticisini kapsıyor.

Söz konusu yönerge ile belirlenen kurallar kapsamında dikkati çeken bir açıklamaya yer verildi. Turnikelerden biletsiz geçişlerde 200 tam bilet kadar ceza verileceği açıklanan kural ihlali ile ilgili olarak detayları Haber Ankara okurları için derledik.

TOPLU TAŞIMADA KURAL İHLALİNE TAM 3 BİN TL ÖDENECEK

Raylı Sistem Yolcu Taşıma Yönergesi ile belirlenen kurallar kapsamında Ankaray ve Ankara Metrosu istasyonlarında görevliler ve serbest kart taşıyanlar hariç hiç kimsenin turnikelerden biletsiz geçemeyeceği kaydedildi. Söz konusu kuralın ihlali halinde 200 tam bilet tutarında cezanın makbuz karşılığı uygulanacağı bildirildi.

ekran-goruntusu-2023-08-10-102402.png

Bu tatar da 15 liralık tam bilet ücreti hesaplandığında 3 bin liraya karşılık geliyor. Ankara Metrosu ve Ankaray geçişlerinde turnikelerden biletsiz yani kaçak geçenler 3 bin liralık ceza ödemek durumda kalacak.

Haberankara.com özel haberidir, alınamaz ve kopyalanamaz.

SONRAKİ HABER