Ankara'da toplu taşıma kullanan o kişilere kötü haber! O tarihten itibaren hakkınız elinizden alınabilir

TÖHOB Başkanı Ercan Soydaş'ın yaptığı bir açıklama ile birlikte ücretsiz toplu taşıma hizmetine dair gelişmeler yakından takip ediliyor. Ücretsiz ulaşım hakkının sona ermesi yönündeki açıklamaların ardından Ankara'daki durum merak ediliyor.

Ankara'da toplu taşıma kullanan o kişilere kötü haber! O tarihten itibaren hakkınız elinizden alınabilir

Ankara'da toplu taşıma kullanan o kişilere kötü haber! O tarihten itibaren hakkınız elinizden alınabilir - Ülkemizde hizmet veren toplu taşıma araçları belirli şartlara bağlı olarak ücretsiz hizmet veriyor. Toplu taşıma araçları her gün milyonlarca kişi tarafından kullanılırken belirli ücret tarifeleri ile hizmetlerine devam ediyor. Toplu taşıma araçlarında ücretsiz hizmet verilen bireyler bulunuyor. Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği (TÖHOB) Başkanı Ercan Soydaş, geçtiğimiz haftalarda yaptığı bir açıklamada ücretsiz toplu taşıma hizmetine değinerek bu uygulamayı resmen sonlandıracaklarını bildirmişti.

Ankaralılar buradaTIKLA TAKİP ET

TÖHOB Başkanı Soydaş, Burdur Şehir İçi Halk Otobüsleri Kooperatifi Toplu Taşıma Toplantısı’nda ücretsiz binişlere ilişkin tarafları memnun edici bir düzenleme olmaması durumunda 15 Ekim'de tüm illerde ücretsiz binişlerin kaldırılacağını duyurdu.

15 EKİM'DEN İTİBAREN 65 YAŞ ÜZERİ ÜCRETSİZ YOLCU TAŞIMAYACAK

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği Başkanı Soydaş yaptığı açıklamada, belirli kesimlere halk otobüslerinin Türkiye’de ücretsiz hizmet verdiğini belirtti. Burdur Şehir İçi Halk Otobüsleri Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Ali Bilgiç, ücretsiz binişlere ilişkin tarafları memnun edici bir düzenleme olmaması durumunda 15 Ekim 2023 tarihinde tüm illerde ücretsiz binişlerin kaldırılması kararını aldıklarını hatırlattı. Yapılan toplantının ardından Burdur ve Aksaray'da 65 yaş üzerine ücretsiz toplu taşıma hizmetinin sona erdiği açıklandı. İki ilde de bundan böyle 65 yaş üzeri vatandaşlardan bilet ücreti alınacak.

ankara.jpeg

Kararın ardından büyük şehirlerdeki son durum merak edilirken Haber Ankara Instagram sayfamıza gelen yorumlar kapsamında Ankara'da da vatandaşlar 65 yaş üzeri vatandaşlara toplu taşıma hizmetinin sona erdirilmesini istedi. Özellikle mesai saatleri içerisinde 65 yaş üzeri vatandaşların toplu taşıma araçlarına yoğun bir şekilde binmesinin yer sıkıntısı yarattığı kaydedildi.

ANKARALILAR 65 YAŞ ÜZERİ ÜCRETSİZ TOPLU TAŞIMA HİZMETİNDEN ŞİKAYETÇİ

Haberankara.com Instagram sayfamızdaAnkara'da 65 yaş üzeri vatandaşlara ücretsiz toplu taşıma uygulamasını hakkında ne düşünüldüğünü sorduğumuzda pek çok vatandaş ''Kaldırılsın'' derken bazıları da saat uygulamasının devreye alınmasını önerdi. İşte bazı görüşler;

ekran-goruntusu-2023-08-10-122204.png

ekran-goruntusu-2023-08-10-122337.png

Sizler de 65 yaş üzerine ücretsiz toplu taşıma hizmeti hakkında düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz. Görüşlerinizi Instagram üzerinden paylaşmak içinTIKLAYINIZ

Haberankara.com

SONRAKİ HABER