Ankara'da tırın dorsesi seyir halindeyken ayrılarak yola savruldu

Ankara’nın Elmadağ ilçesinde seyir halindeki tırın dorsesi tırın gövdesinden ayrılarak yola savruldu ve trafik kazasına neden oldu.

Ankara’nın Elmadağ ilçesinde bir trafik kazasının meydana geldiği bildirildi. Alçı yüklü tır seyir halindeyken henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı tırın dorsesi gövdesinden ayrıldı. Dorse yola savrulurken yüklü olan alçılar da yola saçıldı.

Tırı takip eden bir ticari otomobil ise alçılara çarparak trafik kazası yaptı. Otomobilde maddi hasar meydana gelirken kazanın ardından hemen durum 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbar edildi. Olay yerine gelen ekipler yola savrulmuş olan tırı yoldan kaldırmak için çalışmalara hemen başladılar.

TIRIN DORSESİ YOLA SAVRULDU

Olay, akşam saatlerinde Elmadağ - Samsun yolu üzerinde meydana geldi. Alçı yüklü tırın dorsesi, henüz belirlenemeyen bir sebeple tırdan ayrıldı. Dorsenin içindeki alçılar yola savrulurken, aynı yönde ilerleyen bir otomobil bu alçılara çarptı. Kazada can kaybı ya da yaralanma yaşanmazken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kazada herhangi bir can ve mal kaybı olmaması büyük bir teselli oldu. Meydana gelen kazanın boyutu büyüyebilecekken ucuz atlatılması sevindirdi. Kazadan dolayı hem tırda hem de otomobilde maddi hasar meydana geldi. Bu maddi hasarın karşılanabilmesi için soruşturmanın ilerletilmesi beklenecek.

Öte yandan trafik ekipleri yoldan tırın dorsesini ve alçıları kaldırarak trafik akışının normal düzenine kavuşmasını sağladılar.

Kaynak: İHA