Ankara'da terör soruşturması: 33 şüpheliye eş zamanlı gözaltı

Ankara’da düzenlenen terör soruşturması kapsamında Ankara sınırları içerisinde şiddet içeren terör eylemlerini övdüğü ve meşru gösterecek şekilde propagandasını yaptığı tespit edilen 33 kişi gözaltına alındı.

Ankara'da terör soruşturması: 33 şüpheliye eş zamanlı gözaltı

Aktarılan son habere göre Ankara’da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada 33 şüphelinin eş zamanlı olarak gözaltına alındığı ifade edildi.

Çeşitli tarihlerde Ankara il sınırları içerisinde terör örgütünün vermiş olduğu çağrı ve talimatlara uyarak, terör örgütünün ve eylemlerinin propagandasını yaptığı tespit edilen 33 şüpheli gözaltına alındı.

33 ŞÜPHELİYE EŞ ZAMANLI GÖZALTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmalar kapsamında verilen talimatlara istinaden; PKK/KCK silahlı terör örgütü tarafından verilen çağrı/talimatlara uyarak çeşitli tarihlerde Ankara sınırları içerisinde yapılan örgütsel etkinliklere katılıp, terör örgütünün cebir ve şiddet içeren yöntemlerini övücü ve bu yöntemleri meşru gösterecek şekilde propagandasını yaptıkları tespit edilen 33 şüphelinin, eş zamanlı olarak gözaltına alınmalarına karar verildi.

İSTANBUL’DA DA OPERASYON DÜZENLENDİ

Terör örgütünden gelen talimat doğrultusunda Ankara il sınırları içerisinde çeşitli örgütsel faaliyetlere katılan şahıslar ekipler tarafından tespit edildi. 33şüpheli eş zamanlı olarak ekipler tarafından gözaltına alındı.

Ankara’nın yanı sıra İstanbul’da da terör örgütünün propagandasını yapan 35şüphelinin gözaltına alındığı öğrenildi. İstanbul’da ise sokak olayları çıkarma arayışında olduğu tespit edilen 35 kişi ekipler tarafından yakalandı.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER