Ankara'da terör örgütü mensuplarına Bozdoğan 9 operasyonu düzenlendi! 47 gözaltı kararı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan akşam saatlerinde önemli bir operasyon bilgisi geldi. Bakan Yerlikaya içlerinde Ankara'nın da olduğu 10 şehirde "Bozdoğan-9" adlı bir operasyon gerçekleştirildiğini açıkladı.

Ankara'da terör örgütü mensuplarına Bozdoğan 9 operasyonu düzenlendi! 47 gözaltı kararı

Bölücü terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonlar ile olası terör eylemlerinin önüne geçilmeye devam ediliyor. Bu kapsamda gelen haberde 10 şehri kapsayan yeni bir operasyon düzenlendiği açıklandı.

10 İLDE 47 GÖZALTI

Söz konusu operasyonun detaylarını ve görüntüleri kamuoyuna servis eden Bakan Yerlikaya 47 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Yaptığı açıklamada “Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki; Teröristlerin hiçbirine göz açtırmayacağız. Güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için mücadelemize aralıksız devam edeceğiz” ifadelerini kullanan ifadelerini kullanan Yerlikaya yakalanan şahısların hangi suçları işlediğinin tespit edildiğini de paylaştı.

Ankara'da terör örgütü mensuplarına Bozdoğan 9 operasyonu düzenlendi! 47 gözaltı kararı

Ankara, Denizli, Antalya, Denizli, Hatay, İstanbul, Gaziantep, İzmir, Mardin, Şanlıurfa ve Van'da yakalanan şahısların bölücü terör örgütünün gençlik yapılanması içinde yer almak, örgüt mensuplarına finans desteği vermek, örgütsel eylemleri organize etme ve katılım sağlama ve örgüt propagandası yapmak gibi suçlar işledikleri anlaşıldı.

BAKAN YERLİKAYA GÜNCEL AÇIKLAMALARINA DEVAM EDİYOR

Yakalanan şahısların detaylı bir şekilde sorgularının yapılması bekleniyor. Sorgulanan şahısların verdikleri bilgiler yeni yapılacak operasyonlar için kritik önem taşıyor. Bu operasyonların devam edeceğini çok defa vurgulayan İçişleri Bakanı Yerlikaya her operasyonu detayları ile birlikte sosyal medya hesabı üzerinden duyuruyor.

SONRAKİ HABER