Ankara'da tekerli patlayan tır yolda savruldu! O anlar cep telefonuyla kaydedildi

Gün içinde ülkenin farklı yerlerinde yaşanan kazalarda sürücü kaynaklı olduğu kadar araç ya da dış etkenlerde önemli pay sahibi olabiliyor. Pursaklar'da yaşanan kaza bu duruma bir örnek olarak kayıtlara geçti.

Her gün sayıları on binleri bulan farklı çeşitlerdeki araç kazaları önlem ve tedbir alınmadığında acı şekilde sonuçlanabiliyor. Bu kapsamda sürücülerin hem kendilerinin araba sürmeye uygun hem de araçlarının yola çıkmaya elverişli olması gerekiyor.

TIR SÜRÜCÜSÜNDEN ÖNEMLİ HAREKET

Pursaklar ilçesinde yaşanan kazada görenlere korku dolu anlar yaşatmaya yetti. İlçenin işlek güzergahlarından protokol yolunda yaşanan kazada bir tır bir anda tekerinin patlaması ile yolda sıkıntılı anlar yaşadı. Sürücü tekerin patlaması ile birlikte soğuk kanlılığını korudu ve aracı durdurmak için orta refüje direksiyonu kırdı.

Şoförün müdahalesi ile birlikte tır başka bir araca zarar vermeden refüjün verdiği etki ile birlikte duran tırı o esnada yolun karşı tarafında duran bir vatandaş cep telefonu ile kaydetti. Söz konusu tır herhangi bir araca ya da bir vatandaşa zarar vermeden durdu.

Yaşanan olay sonrasında yetkili birimler kazanın nasıl meydana geldiğini detaylı bir şekilde öğrenmek için soruşturmaya başladı. Sol tekerinin patlaması sonrası bir tırın refüj sayesinde durması olası bir facianın nasıl önlenebileceğini gözler önüne serdi.

ARAÇLARIN BAKIMI TAM OLMALI

Özellikle yaz aylarında araçların bir anda alev alması gibi ani durumlarda yaşanabiliyor. Teker patlaması ya da tekerin yerinden fırlaması gibi beklenmedik hadiselere karşı araçların bakımlarının düzenli ve eksiksiz olarak yapılması önem arz ediyor. Aynı zamanda yoldan kaynaklı da olabilecek kazalara karşı yolun hakimiyetinin tam olarak sağlanması gerekiyor.

Kaynak: İHA