Ankara'da tefeci örgütüne Mahzen-18 operasyonu düzenlendi!

Son dönemlerde adı sıkça duyulan Mahzen operasyonları kapsamında sadece Ankara'da gerçekleşen bir operasyon bilgisi paylaşıldı. Başkentte yapılan operasyonun bir tefeci örgütüne ait olduğu bildirildi.

Ankara'da tefeci örgütüne Mahzen-18 operasyonu düzenlendi!

Ankara'da gerçekleşen operasyonun detaylarını İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ilk olarak sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. Operasyonun adı Mahzen-18 olarak bildirildi.

Ankara'da tefeci örgütüne Mahzen-18 operasyonu düzenlendi!

44 ŞÜPHELİ EMNİYET EKİPLERİ TARAFINDAN YAKALANDI

Söz konusu operasyonun tefecilik suçu işleyen bir gruba yönelik düzenlendiğini ifade eden İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya operasyon sonrası 44 kişinin yakalandığını ve emniyet ekipleri tarafından cezalarının verildiğini açıkladı.

Bakan Yerlikaya yakalanan 44 şüpheliden 12'sinin işlemlerinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildiğini duyurdu. Geri kalan kişilerde 12'si hakkında adli kontrol kararı verilirken 1 kişi hakkında ise ev hapsi kararı alındı.

“TÜRK ADALETİNDEN KAÇAMAYACAKSINIZ”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yayınladığı her mesajda olduğu gibi bu mesajında da suçlularla mücadelede kararlılık mücadelesi yaptı. Organize suç örgütleri ile mücadele edildiği gibi tefecilerle de mücadele edeceğini belirten Bakan Yerlikaya “Organize suç örgütleri ve çeteleri olduğu gibi halkımızın huzurunu kaçıran tefecileri de adalete teslim etmeye kararlıyız. Hiçbiriniz yüce Türk adaletinden kaçamayacaksınız. Şafak sökerken de gün batarken de operasyonlarımız devam edecek” dedi.

Operasyon kapsamında yakalanan şahıslardan elde edilen bilgiler yeni operasyonlar düzenlenmesi konusunda büyük önem taşıyor. Yapılan çalışmalar hem Ankara hemde başka şehirlerde gerçekleşen operasonlara ön ayak olması noktasında kritik rol oynuyor.

SONRAKİ HABER