Ankara'da taksi ücretlerine zam! Bindi-indi ücreti 100 TL oldu

Ankaralılara yeni zam haberi son dakika duyuruldu. Ankara'da taksi ücretlerine 30 Ağustos 2024 Cuma gününden itibaren zam geleceği duyuruldu. İşte yeni taksi bindi indi, yakın mesafe, km ve açılış ücreti fiyatları...

Ankara'da taksi ücretlerine yeni zam açıklandı

Ağustos ayında başlayan zam yağmuru tüm hızı ile devam ederken taksi ücretlerine yeni zam haberi bu sefer Ankara için duyuruldu. Son dönemde artan akaryakıt fiyatları, araç bakım giderleri, kasko ve poliçe masrafları gibi kalemler nedeniyle taksiciler zam talebinde bulunmuştu. Zam talebi kabul edilirken Ankara'da 30 Ağustos 2024 tarihi itibariyle geçerli olacak zamlı taksi tarifesi duyuruldu.

ANKARA'DA TAKSİ FİYATLARINA SON DAKİKA ZAM HABERİ! ZAMLI TAKSİ ÜCRETİ NE KADAR, KAÇ TL OLDU?

Ankara'da taksi fiyatlarına son dakika zam haberi duyuruldu. Yapılan açıklamada zammın 30 Ağustos 2024 Cuma gününden itibaren geçerli olacağı ifade edildi. Hatırlanacağı üzere Ankara'da taksi ücretlerine en son 19 Ocak 2024 tarihinde zam yapılmış, o tarihte taksi açılış ücreti 25 TL, km ücreti 20 TL ve bindi-indi ücreti ise 75 TL olarak güncellenmişti.

Ankara'da taksi ücretlerine zam! Bindi-indi ücreti 100 TL oldu

Açıklanan yeni tarifeye göre, taksi açılış ücreti 35 TL, kilometre ücreti 25 TL, bindi-indi ücreti 100 TL ve 1 saatlik bekleme ücreti 150 TL olarak belirlendi.

Gelen zammın ardından taksi açılış ücreti yüzde 40 oranında, km ücretine yüzde 25 oranında ve yakın mesafe olarak anılan bindi-indi ücretine yüzde 33,3 oranında zam gelmiş oldu. Zamlı tarife 30 Ağustos 2024 Cuma günü itibariyle taksimetrelere yansıtılacak.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER