Ankara'da sokak köpeklerinin toplatılmasına hayvanseverler tepki gösterdi!

Başkent Ankara'da yaşanan sokak köpeği saldırısında 10 yaşındaki T. Y. ağır yaralandı. T. Y.'nin yaşam mücadelesi devam ederken Ankara Büyükşehir Belediyesi de köpekleri toplama çalışmalarına başladı. Hayvanseverler ise bu duruma tepki göstermek üzere bir araya geldi.

Ankara'da sokak köpeklerinin toplatılmasına hayvanseverler tepki gösterdi!

Ankara'nın Keçiören ilçesinde T. Y. adlı 10 yaşındaki 4'üncü sınıf öğrencisine yaklaşık 20 köpek saldırdı. Saldırıda ağır yaralanan T. Y.'nin tedavi süreci devam ederken aileler de köpeklerin toplatılmasını talep etti.

Ankara’da sahipsiz köpeklerin saldırısına uğrayan T. Y.'nin ağır yaralanmasının ardından küpeli köpeklerin Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ekiplerince sokaktan toplandığı iddialarına ilişkin görüntüler, sosyal medyada paylaşıldı. Küpeli köpeklerin toplandığını iddia eden bir grup hayvansever, Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde bir araya gelerek tepki gösterdi.

HAYVANSEVERLERDEN ABB ÖNÜNDE KÖPEKLERİN TOPLATILMASINA TEPKİ

Ankara'da sokak köpeklerinin küpeli veya kısır olup olmadığına bakılmadan toplandığını ileri süren hayvanseverler belediyenin önünde açıklama yaptı. ABB ise 4,5 yılda 79 bin 714 sokak hayvanına kısırlaştırma işlemi uygulandığını, tecrit ve itlaf iddialarının gerçek dışı olduğunu söyledi. Ellerinde çeşitli dövizler taşıyan hayvanseverler ise "Hayvana, insana, yeryüzüne özgürlük", "Kısırlaştır, yaşat" sloganları attı.

Ankara'da sokak köpeklerinin toplatılmasına hayvanseverler tepki gösterdi! - Resim : 2

ABB'DEN KÖPEKLERİN KISIRLAŞTIRILMASINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada ise Özel Hayvan Hastaneleri Derneği ile yapılan iş birliği sonucu 13 özel hayvan hastanesiyle Türkiye'nin en kapsamlı kısırlaştırma çalışmasının Ankara'da yapıldığı belirtildi.

İhaleyi alan firmanın 1 yıl sonra ekonomik krizden dolayı zarar ettiği gerekçesiyle sözleşmeden tek taraflı çekildiği aktarılarak, "Bu konuda yeni ihale çalışmalarına 1 Kasım 2023 tarihinde başlanmış olup, 5 Ocak 2024 tarihinde ihalesi yapılacaktır." denildi. Köpeklerin toplatılması konusundaki tartışmalar ise sürüyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER