Ankara'da simit fiyatları yeniden 15 TL oldu!

2024 yılının ilk günlerinde başkentte simit fiyatları 10 liradan 15 liraya çıkartılmıştı. Vatandaş tarafından karara büyük tepki gösterilmiş ve zam kararı geri çekilmişti. Gelen son haberde ise simidin yeniden 15 liraya çıkartılacağı öğrenildi.

Ankara'da simit fiyatları yeniden 15 TL oldu!

Ankara'da günlük hayatta vatandaşların bolca tükettiği gıdalardan olan simide yeni yılın ilk günlerinde gelen 5 liralık zam ses getirmişti. 1 adet simidin 15 liraya yükseltilmesi ise kısa sürmüş ve simit yeniden 10 liradan satılmaya başlanmıştı.

Anka'nın haberine göre Ankara'da simide gelen 5 liralık zam yeniden uygulanmaya başladı. Ankara'da 1 simidin 15 lira olması hakkında konuşan Ankara Pideciler, Simitçiler ve Çörekçiler Esnaf Odası Başkanı Savaş Delibaş kararın kendileri açısından bir zorunluluk olduğuna dikkat çekti.

"BİZİM SİMİDİMİZİ SABİTLEMEK AKIL İŞİ MİDİR?"

Başkan Delibaş Ocak ayında yaşananların ardından simidin yeniden 5 lira zamlandığını ifade ederek"Ocak ayında zam kararı alınmıştı ancak bu zam iptal edildi. Biz de bununla ilgili Danıştay'a dava açtık. 8 aydır bu süreci bekliyoruz. Bu süreçte kapanan bir sürü esnaf dükkanını kapattı. Doğal gaza, elektriğe, ham maddeye, işçiye her gün zam gelirken bizim simidimizi sabitlemek akıl, mantık işi midir?" ifadelerini kullandı.

Zam kararının bir kez daha iptal edilip edilmeyeceği şu an için belirsizliğini koruyor. Kararın kamuoyunda büyük ses getirmesi bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER