Ankara'da silah zoruyla kaçırdıkları şahsa boş senet imzalatan şüpheliler tutuklandı

Başkent Ankara'da meydana gelen bir asayiş olayı duyanları şoke etti. Silah zoruyla kaçırdıkları şahsa boş senet imzalatan şüpheliler polisten kaçamadı ve tutuklandı.

Ülkemizde meydana gelen asayiş olayları basına yansımaya devam ediyor. Basına yansıyan asayiş olayları vatandaşlar tarafından takip edilirken Başkent Ankara'dan gelen bir haber de adeta şok etkisi yarattı. Ankara'da silah zoruyla kaçırdıkları şahsa boş senet imzalatan kişiler kıskıvrak yakalandı.

Ankara'da 22 Haziran tarihinde meydana gelen olayda; S. S. isimli şahsın maruz kaldığı zorla senet imzalatma, kasten yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, hakaret olayı ile ilgili olarak, Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri harekete geçerek kapsamlı bir çalışma başlattı.

SİLAH ZORUYLA BOŞ SENET İMZALATMAYA ÇALIŞAN ŞÜPHELİLERE POLİS BASKINI

Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri tarafından yapılan çalışmada; S. S.'nin şüpheli A. Ş. ile birlikte maddi hasarlı trafik kazasına karıştığı, şüpheli A. Ş.'nin kazada meydana gelen zararın parasını talep ettiği ve S. S.'nin kazada kusurunun olmadığını beyan ederek para vermemesi üzerine şüpheli şahısların 2 ayrı araç ile S. S.'nin içerisinde bulunduğu aracı takip ettiği anlaşıldı. S. S.'nin Keçiören'deki bir AVM'nin otoparkına geldiğinde kollarından tutarak zorla başka bir araca bindirildiği, yine ilçedeki bir okulun önündeki boş araziye götürülüp darp edilen S. S.'ye silah zoru ile senet imzalatıldığı ifade edilirken şahısların 10 kişi oldukları ve isimlerinin A. Ş., Y. A., B, Ç., E. K., Ö. B., M. M., S. E., P. Y., C. K. ve T. Y. olduğu tespit edildi.

Emniyet güçleri tarafından yürütülen çalışmalar sonucu kimlikleri belirlenen şüpheli şahısların yakalanması ve suç unsurlarının ele geçirilmesi amacıyla 9 Temmuz 2024 tarihinde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.

ANKARA'DAKİ YAĞMACILAR POLİS EKİPLERİ TARAFINDAN YAKALANDI

Düzenlenen operasyon kapsamında şüpheli şahıslara ait 5 ikamet, 1 iş yeri ve 2 araç üzerinde arama yapılırken, 10 şüpheli şahsın tamamı yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda S. S.'nin imzası olan isim ve miktar kısmı boş 2 adet senet, zorla senet imzalatıldığı sırada kullanılan 2 adet ruhsatsız tabanca, 25 adet farklı ebatlarda fişek ve 1 adet havalı tabanca ele geçirildiği bildirildi. Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri tarafından gerekli adli işlemlerin tamamlanmasının ardından 10 Temmuz günü adliyeye sevk edilen şüpheli şahıslardan Y. A., B. Ç., M. M., S. E., C. K. ve T. Y. isimli şahıslar adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken, A. Ş., E. K., Ö. B. ve P. Y. yol kesmek sureti ile silahlı birden fazla kişi ile yağma suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Polis ekipleri yaşanabilecek bu tür olaylara karşı vatandaşların dikkatli olmalarını istedi.

Kaynak: İHA