Ankara'da silah kaçakçılığı operasyonu! 16 otomatik silah ele geçirildi

Güvenlik güçlerinin yurt içerisindeki operasyonları tüm hızı ile devam ederken bu operasyonlardan birini de Ankara KOM ekipleri gerçekleştirdi. Düzenlenen operasyonda 16 kaçak silah ele geçirildi.

İçişleri Bakanlığı yurt genelinde asayiş operasyonlarına tüm hızı ile devam ederken İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya operasyonlara hız kesmeden devam edeceklerini duyurmuştu. Yurt içerisinde ve sınırlarımızın ötesinde yapılan operasyonlar tüm hızı ile devam ederken bu operasyonlara bir yenisi de Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirildi.

ANKARA KOM EKİPLERİNDEN YENİ OPERASYON!

Ankara'da kaçak 16 otomatik silah, 28 tabanca ve mühimmat ele geçirildi. Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, silah kaçakçılığı yaptığı belirlenen bir suç grubuna ait adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

Adreslerde yapılan aramalarda 6 otomatik tüfek, 10 otomatik tabanca, çeşitli çaplarda 28 tabanca, 62 şarjör ve 1350 fişek ele geçirildi. Operasyonlarda gözaltına alınan 5 şüpheli emniyete götürüldü.

Düzenlenen operasyonların aralıksız olarak devam edeceği ifade edilirken son dönemde artan silahla yaralama vakalarının ardından silah kaçakçılarına yönelik operasyonlara ağırlık verilmişti. Silah kaçakçılığı yapan örgütlere yönelik baskı artarken Ankara'da da suç grupları mercek altına alınmıştı. Güvenlik güçlerimizin operasyonlarını sürdürecekleri ifade edildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı