Ankara’da 'Sıfır Atık' etkinliği: Çocuklar atık kumaştan tasarımlar yaptılar

Ankara Saraçoğlu Mahallesi'nde düzenlenen sıfır atık etkinliğinde çocuklar, atık kumaşlardan çanta ve diğer tasarımlar yaparak çevre bilincini öğrenirken eğlenceli bir gün geçirdi.

Ankara’da 'Sıfır Atık' etkinliği: Çocuklar atık kumaştan tasarımlar yaptılar

Türkiye’nin Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde ilham veren "Sıfır Atık Hareketi" kapsamında, 81 ilde ve yurt dışı temsilciliklerde ‘Uluslararası Sıfır Atık Günü’ etkinlikleri düzenlendi.

Birleşmiş Milletler (BM) Sıfır Atık Yüksek Düzeyli Şahsiyetler Danışma Kurulu Başkanı Emine Erdoğan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve Sıfır Atık Vakfı Başkanı Samed Ağırbaş'ın 26 Mart'ta BM yerleşkesindeki etkinliklere katılımı ile başlayan programlar, Türkiye'nin BM Daimi Temsilciliği, Sıfır Atık Vakfı, BM Çevre Programı (UNEP) ve BM Habitat iş birliğiyle gerçekleştirildi.

MODA VE TEKSİTDE SIFIR ATIK
Yurt içinde ise Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlükleri koordinesinde Sıfır Atık kavramının uygulanabilirliğini artırmak, farkındalık oluşturmak ve iyi uygulamaları yaygınlaştırmak amacıyla çeşitli programlar düzenlendi. 26-29 Mart arasında pek çok ilde ‘Moda ve Tekstilde Sıfır Atığa Doğru' temasıyla geri dönüşüm anlatıldı. Defileler ve atölyelerde çocuklar atık kumaşları değerlendirip kendi tasarımlarını ortaya koydu.

ANKARA SARAÇOĞLU ETKİNLİĞİN ADRESİ OLDU
Ankara'da etkinliklerin merkezi Saraçoğlu Mahallesi oldu. Müzik ve kukla gösterilerinin de gerçekleştirildiği etkinlikte atık kumaşlardan çanta tasarlayan çocuklar, kravattan puf yaptı. Yeteneklerini konuşturan minikler Sıfır Atık kavramını uygulayarak öğrendi. İlkokul öğrencilerinden Esra Sönmez, "Bence burası dünyanın en güzel etkinlik yeri olabilir. Ben çok sevdim. Atık kumaşlardan çanta yapıyorum, benim için oldukça güzel bir gün oldu" dedi.

Türkiye’nin öncülük ettiği hareket, moda ve tekstil sektöründen günlük hayata kadar her alanda sıfır atık uygulamalarını teşvik ediyor ve ve çocuklar gibi genç nesillerin de bilinçlenmesini sağlıyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER