Ankara’da sıcaklıklar hafta sonu mevsim normalleri civarına düşecek

Ankara’da son 2 gündür etkili olan sıcak hava vatandaşları bunalttı. Aktarılan son habere göre hafta sonundan itibaren Ankara’da hava sıcaklıkları mevsim normalleri seviyesine gerileyecek.

Ankara’da sıcaklıklar hafta sonu mevsim normalleri civarına düşecek

Hava durumuna ilişkin açıklama Hava Tahmin Uzmanı Abdullah Macit tarafından geldi. Macit, yapmış olduğu açıklamasında sıcaklıkların hafta sonundan itibaren rahatlatan bir seviyeye gerileyeceğini belirtti.

Meteoroloji’nin son değerlendirmesini paylaşan Hava Tahmin Uzmanı Macit, Perşembe ve Cuma günü için önemli değerlendirmelerde bulundu.

SICAKLIKLAR MEVSİM NORMALLERİNE GERİLEYECEK

Hafta sonunda sıcaklıkların mevsim normalleri seviyesine ineceğini söyleyen Macit, “Hafta sonundan itibaren iç kesimlerde sıcaklıkların mevsim normalleri civarına düşmesini bekliyoruz. Özellikle gök gürültülü, sağanak yağış şeklinde olacak. Marmara’da hafta sonunda yağışların gelmesini ve pazar gününden itibaren. Onun dışında da çekirdek yağışlar devam ediyor. Akdeniz’in iç kesimlerinde var ve Karadeniz’in tamamında da özellikle hafta sonu dahil olmak üzere yağışların görülmesini bekliyoruz” diye konuştu. Orman yangınlarının meydana geldiği Çanakkale ve İzmir’de de hava sıcaklığına ilişkin konuşan Macit, “Önümüzdeki üç gün boyunca yağış yok ama İzmir’in iç kesimlerinde, Manisa’nın iç kesimlerinde yerel sağanak yağışlar göreceğiz. Özellikle perşembe ve cuma gününden sonra Çanakkale’de yağış beklemiyoruz. Hava sıcaklığı da özellikle 35 ila 36 derece civarında olacak” ifadesini kullandı.

SOLUĞU KUĞULU PARK'TA ALDILAR

Özellikle sıcaklarda bunalan Ankaralılar bugün soluğu Kuğulu Park’ta aldı. Bu yıl Ankara’nın diğer yıllara göre daha fazla sıcak olduğunu ifade eden vatandaşlar akşam saatlerde havanın serinlediğini dile getiriyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER