Ankara'da sıcak günlerin hakimiyeti sürecek!

Ağustos ayına bunaltıcı sıcakları yaşamaya devam ederek giriş yapan Ankara'da ilerleyen günlerde de aynı sürecin yaşanması bekleniyor. Konu ile ilgili Meteoroloji Genel Müdürlüğü tahminlerini internet sitesinden yayınladı.

Ankara'da sıcak günlerin hakimiyeti sürecek!

Hava sıcaklıkları ve yaşanan olumsuz mevsimsel olayları en çok konuştuğu yıllardan birisini yaşayan Ankara'da vatandaşlarda bu konuya daha çok dikkat etmeye başladı. Yağışlar konusunda epey sıkıntılı bir süreç geçiren Ankara'da vatandaşlara da sık sık uyarılar yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü de Türkiye'nin tüm şehirlerine olduğu gibi Ankara halkına da bilgi sahibi olmaları için tahminlerini iletmeye devam etti. Kurumun resmi internet sitesine giren vatandaşlar içinde bulundukları gün dahil 5 güne dair fikir sahibi oluyor.

Ankara'da sıcak günlerin hakimiyeti sürecek!

SICAKLIKLAR SEYRİNE DEVAM EDECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün resmi internet sitesinden alınan bilgilere göre Ankara'da 5-8 Ağustos arasındaki dönemde sıcaklıkların 35-33 derece arasında seyretmesi bekleniyor. Bu süre zarfında 6 Ağustos Salı günü nem oranının yüzde 80'e ulaşması yönde bir tahminde bulunuldu.

Nem oranının yüksek olması sıcaklığın olduğundan daha fazla hissedilmesine neden oluyor. Bu nedenle vatandaşların hava sıcaklıklarına baktığı kadar bu oranlara da dikkat etmesi gerekiyor. İnsanların olumsuz etkilenmemesi için zorunlu olmadıkça sıcaklığın fazla olduğu saatlerde dışarı çıkmaması ve bol sıvı tüketmemekten vazgeçmemesi gerekiyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER