Ankara'da Sibergöz-26 Operasyonu! Çocuk müstehcenliği ve dolandırıcılık suçuna 75 gözaltı

Aralarında Ankara'nın da yer aldığı 21 ilde Sibergöz-26 operasyonu düzenlendi. Söz konusu operasyonun internet üzerinden nitelikli dolandırıcılık ve çocuk müstehcenliği gibi suçlar işleyenlere karşı olduğu bildirildi.

Ankara'da Sibergöz-26 Operasyonu! Çocuk müstehcenliği ve dolandırıcılık suçuna 75 gözaltı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından 21 farklı şehirde eş zamanlı olarak bir operasyon düzenlendiği bildirildi. Söz konusu operasyonun detaylarını yaptığı paylaşımla anlatan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 75 şüphelinin operasyonlarda yakalandığını açıkladı.

SİBER SUÇLULARA SİBERGÖZ OPERASYONU

Sabah saatlerinde İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabı üzerinden Sibergöz-26 adlı bir operasyon gerçekleştirildiğini ve operasyonda çok sayıda şüphelinin yakalandığını açıkladı. Siber suçlar konusunda da çalışmalarını sürdüren Emniyet ekipleri nitelikli hırsızlık, dolandırıcılık ve çocuk müstehcenliği suçlarının işlendiğini tespit etti. Aralarında Ankara'nın da yer aldığı 21 farklı şehirde gerçekleştirilen başarılı operasyon sonucunda tespit edilen suçlular yakalandı ve emniyete götürüldü.

Ankara'da Sibergöz-26 Operasyonu! Çocuk müstehcenliği ve dolandırıcılık suçuna 75 gözaltı

BAKAN YERLİKAYA'DAN MÜCADELE VURGUSU

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'da sosyal medya hesabından günlük hayatta olduğu gibi sanal ortamda da suça ve suçluya müsaade etmeyeceklerini vurguladı. Bakan Yerlikaya “Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki; Kara Vatan’da olduğu gibi Siber Vatan’da da sanal devriyelerimiz suç ve suçlularla mücadele etmek için 7 gün 24 saat görevlerinin başında” diyerek her an tetikte olunduğu mesajı verildi.

75 kişinin yakalandığı operasyonda çok sayıda silah ve dijital materyale de el konulduğu bilgisine ulaşıldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sözlerini Jandarma personelini gerçekleştirdikleri operasyondan dolayı tebrik ederek sonlandırdı.

SONRAKİ HABER