Ankara'da seyir halindeki tır bir anda alev alev yanmaya başladı

Ankara'da yangın ve yanma vakalarının ardı arkası kesilmiyor. Büyük alanlarda çıkan yangınların ardından bir haberde Polatlı-Haymana istikametinden geldi. Yolda belirlediği hedefe giden patates yüklü tır bir anda alev topuna döndü.

Başkent'te gündüz saatlerinde Yenimahalle ilçesinde yaşanan büyük çaplı yangının ardından bir haberde Polatlı civarından geldi. Edinilen bilgiye göre patates taşıyan bir tır bir anda bilinmeyen bir nedenden ötürü yandı.

DAKİKALAR İÇİNDE YANDI

Çevreden geçen vatandaşların korku ile baktığı tır kısa bir süre zaman içinde cayır cayır yandı. Alevlere teslim olan tır kullanılamaz hale geldi. Tırın boş bir arazi üzerinde yanmaya devam etmesi üzerine vatandaşlar yangının büyümemesi için itfaiye ekiplerini durumdan haberdar etti.

Tır için çok geç olmasına rağmen yangının çok daha büyük bir çapta olmaması için hızlıca söndürme çalışmaları başlatıldı. Patates yüklü tır ekiplerin müdahalesi ile söndürüldü. Hurdaya çıkan tırın ne sebeple yandığı ile ilgili soruşturma başlatıldı.

ADL İŞLEM SÜRECİ BAŞLATILDI

Tırın yanmasının ardından geniş bir alanda görülebilecek düzeyde dumanlar gökyüzüne ulaştı. Yangını gören vatandaşlar da kaygı içerisinde her hangi bir can kaybı ve yaralanma olmaması temennisi ile yollarına devam ettiler. Alanın güvenliğinin sağlanması ile söndürme işlemini tamamlayan itfaiye ekipleri merkezlerine geri döndüler. Adli birimlerde olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER