Ankara'da Sevgi Evleri'ndeki çocukların çalışmaları sergilendi

Ankara'da Sevgi Evleri'nde yetişen 7-17 yaş arasındaki çocukların el işi çalışmaları ziyaretçileriyle buluştu.

Ankara'da Sevgi Evleri'ndeki çocukların çalışmaları sergilendi

Ankara'da Sevgi Evleri'nde yetişen 65 çocuğun el işi kolye, çanta ve kara kalem çalışmaları ziyaretçileriyle buluştu. Çocukların sergilediği ürünler, ziyaretçiler tarafından büyük beğeni topladı.

“Hayata Köprü Sanat” projesiyle Sevgi Evleri'nde yetişen çocukların el işi çanta, kolye ve kara kalem çalışmaları sergilendi. Proje, Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Aile ve Gençlik Merkezi tarafından gerçekleştirildi. Proje çerçevesinde tiyatro, kara kalem, keçe ve ney alanlarında Sevgi Evleri'nde yetişen 65 çocuğa eğitim verildi. Eğitim alan öğrencilerin el emeklerinden oluşan ürünler, Gençlik ve Spor Bakanlığı Konferans Salonu'nda sergilendi. Öğrenciler, sergide müzik dinletisi ve tiyatro oyunu da gerçekleştirildi.

Ankara'da Sevgi Evleri'ndeki çocukların çalışmaları sergilendi

“BU ÇALIŞMANIN BOYUTU SANAT"

Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İzani Turan, “Bu çalışmanın boyutu sanat. Bütünüyle sanatla ama sanatın çeşitleri var. Bir tarafta resim. Bir tarafta tiyatro. Bir tarafta bir takım becerilerini sergiledikleri ve gösterdikleri bir günü yaşayacağız” diye konuştu. Turan, “Buradaki amacımız, çocuklarımıza bir taraftan el becerileri kazandırırken bir taraftan kimliklerinin olgunlaşması, gelişmesi ve hayata dair tutunacakları güçlü argümanlara sahip olmalarını sağlamak" ifadelerini kullandı.

Ankara'da Sevgi Evleri'ndeki çocukların çalışmaları sergilendi - Resim : 2

Proje sayesinde devlet koruması altında olan çocukların benliklerini, sanatı ve kendilerini keşfetmeleri amaçlanıyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER