Ankara’da selin neden olduğu hasar günün aydınlanması ile ortaya çıktı

Ülke gündemine oturan yağmur ardında büyük bir maddi hasar bıraktı. Yaşanan yoğun yağış anının çok hızlı geliştiğini ifade eden vatandaşlar ekiplerin tespit çalışmalarını sürdürdüklerini söylediler.

Ankara’da selin neden olduğu hasar günün aydınlanması ile ortaya çıktı

ANKARA (İHA) - Türkiye gündemine oturan Ankara yağışlar şehirde büyük hasara neden oldu. Dakikalar içerisinde etkisini gösteren yağışlar sonrasında ev ve iş yerlerinde yaşanan zor durum günün aydınlanması ile gözler önüne serildi.

BİR ÇOK YER ZARAR GÖRDÜ

Bir çok ev ve iş yerinin su baskını ile karşı karşıya kaldığı Ankara'da en büyük teselli can kaybının yaşanmaması oldu. Arabaları ve eşyaları kullanılamaz hale gelen vatandaşlar itfaiye ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğünü dile getirdi.

Ankara’da selin neden olduğu hasar günün aydınlanması ile ortaya çıktı

Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde de saatlerce süren yağış nedeniyle evleri ve dükkanları su basarken, içerideki eşyalar kullanılamaz hale geldi. Otoparklarda mahsur kalan otomobillerin birçoğunda da hasar oluştu. Yaşanan yağış ile birlikte harekete geçen ekipler tarafından geceden itibaren çalışmalar aralıksız sürdürülürken, vatandaşlar da kendi imkanları ile ev ve iş yerlerindeki suları tahliye etmeye çalıştı.

“10 SANİYE İÇERİSİNDE”

Yaşanılan yağış sonrasında mağdur olan vatandaşlardan birisi olayın çok hızlı geliştiğini söyledi. Yağışın saniyeler içerisinde etkisini gösterdiğini söyleyen vatandaş başlarına gelenleri “Afet durumuna gelecek kadar hasara neden oldu. Araçlar kullanılamaz hale geldi. Apartman görevlimizin evi kapı boyuna kadar suya battı, eşyaları kullanılamaz hale geldi. Dükkanlar da aynı şekilde oldu. İtfaiye ekipleri tespit çalışmalarını yapıyor. Şu an için beklemedeyiz” diyerek özetledi.

Ankara’da selin neden olduğu hasar günün aydınlanması ile ortaya çıktı - Resim : 2

Ankara'nın pek çok yerleşim yerinde benzer olayların yaşandığı biliniyor. Ev ve iş yerleri ile birlikte toplumun ortak kullanım alanlarının eski haline gelmesinin günler süreceği tahmini yapılıyor.

SONRAKİ HABER