Ankara'da saklı cennet! Bir giden bir daha gitmek istiyor

Ankara'nın doğal güzellikleri arasında yer alan Kıbrıs Köyü Kanyonu, Ankaralının yanı sıra şehir dışından bile her yıl çok fazla misafir ağırlıyor.

Ankara'da saklı cennet! Bir giden bir daha gitmek istiyor

Ankara Türkiye'nin başkenti olmasının yanı sıra şehir yaşantısı ve doğal güzelliğiyle de insanların ilgisini çekiyor. Günlük hayatta insanları koşturan yoran Ankara aynı zamanda hafta sonları keyifli vakit geçirebilecekleri alanlarda sunuyor. Doğal güzelliği ile insanları kendine hayran bırakan Ankara'da saklı bir cennet olduğunu biliyor muydunuz?

kibriskoyu-kanyonu.jpg

Ankara'da şehir merkezine 20 kilometre uzaklıktaki Kıbrıs Köyü Kanyonu, kentin gizli kalmış cennetidir.
Kıbrıs Köyü Kanyonu, yaklaşık 8 kilometre uzunluğunda ve 100 metre derinliğindedir. Kanyon, Elmadağ'dan gelen Kıbrıs Deresi tarafından oluşmuştur.

Kanyonun duvarları, zamanla oluşan erozyonlar nedeniyle oldukça dik ve yalçın bir yapıya sahiptir. Kanyonun bazı bölümlerinde, suyun oluşturduğu şelaleler ve göletler de bulunmaktadır.

KAMP YAPMAK İÇİN UYGUN ŞARTLARA SAHİP

Kıbrıs Köyü Kanyonu, doğa yürüyüşü, kampçılık ve piknik gibi aktiviteler için ideal bir yerdir. Kanyonda, çeşitli zorluk seviyelerinde yürüyüş parkurları bulunmaktadır. Ayrıca, kanyonun çevresindeki ormanlık alanda kamp yapmak için uygun alanlar bulunmaktadır.

indir.jpg

Kıbrıs Köyü Kanyonu, Ankara'da doğayla baş başa kalmak ve keyifli vakit geçirmek isteyenler için ideal bir yerdir. Kanyon, henüz çok fazla keşfedilmemiş olması sebebiyle doğal güzelliğini hala korumaktadır.

KIBRIS KÖYÜ KANYONUNA NASIL GİDİLİR?

Kıbrıs Köyü Kanyonu'na toplu taşıma araçları ile kolayca ulaşılabilir. Kanyona, Nata Vega alışveriş merkezinden kalkan minibüslerle ulaşılabilir. Ayrıca, Konya yolundan giderek Samsun yoluna bağlanarak da kanyona ulaşılabilir.

SONRAKİ HABER