Ankara'da sahte avukat operasyonunda 1 kişi yakalandı!

Ankara’da avukat olduğunu iddia ederek bir kişiyi 85 Bin TL dolandıran şahıs 50 gram daha bilezik isteyince polis tarafından kıskıvrak yakalandı.

Ankara'da sahte avukat operasyonunda 1 kişi yakalandı!

Ankara’da yeni bir sahte avukat olayı yaşandı. Akyurt ilçesinde bir vatandaş hapisteki akrabasını içeriden çıkartacağı vaadi ile dolandırıldı. Avukat olduğunu iddia eden N.Ö. önce 85 Bin TL para aldı. Yapılan anlaşmaya göre ödemeyi yapan kişinin hapisteki akrabasını dışarıya çıkaracaktı. Ancak işler hiç de bu şekilde gelişmedi.

Şahıs aldığı paranın üzerine 50 gram da altın istedi. Bu durumdan şüphelenen mağdur vatandaş ise durumu polise bildirdi. Polis tarafından yapılan operasyonda zanlı almış olduğu 50 gram altın ile kıskıvrak yakalanarak hakkında adli işlem başlatıldı.

OPERASYONDAN KAÇAMADI

Edinilen bilgiye göre, Akyurt ilçesinde avukat olduğunu söyleyen N.Ö., hapisteki akrabasını çıkarma vaadiyle A.L. adlı vatandaştan 85 bin TL aldı. Dolandırıcı, 50 gram bilezik daha almak için Adana'dan Akyurt’a geldiğinde Akyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin operasyonuyla kıskıvrak yakalandı.

Yakalanan şüpheli, dolandırmaya çalıştığı bileziklerle birlikte gözaltına alındı. Ele geçirilen bilezikler sahibine teslim edilirken, N.Ö. isimli şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Emniyet yetkilileri, benzer durumlarla karşılaşan vatandaşların derhal kolluk kuvvetlerine başvurmalarını istedi.

Adliyeye sevk edilen şüpheli için işlemlerin devam ettiği bildirildi. Şüphelinin tutuklanarak cezaevi,ne gönderilmesi bekleniyor. Ayrıca polislerin bu tür dolandırıcılıklara karşı vatandaşları ilçede uyarmaya devam edecekleri belirtildi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER