Ankara'da sağanak yağış ve fırtına tekrarlanacak mı sorusu cevaplandı

Başkent Ankara dün gece acı bir tecrübe daha yaşadı. Bunaltan sıcaklara iyice alışan başkentliler aniden bastıran yağmurların etkisinde kaldı. Yağışlar bu sefer bir can aldı.

Ankara'da sağanak yağış ve fırtına tekrarlanacak mı sorusu cevaplandı

Ankara'da yağışlardan çok bu sefer düşen şimşekler ve fırtınanın yaşattığı yıkım konuşuldu. Düşen yıldırımlar insanların elektrik sıkıntısı yaşamasına neden olurken fırtına çatı ve tabela yıkımlarına neden oldu.

Hava sıcaklıklarının yüksek bir şekilde seyrederken bir gece bu denli şiddetli yağmurun bastırması insanların hazırlıksız yakalanmasına neden oldu. 1 kişinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin maddi zarara uğradığı gecenin ardından insanlar sonraki günlerde hava sıcaklıklarının nasıl olacağını araştırmaya başladı.

ANKARA'DA YAĞMURLAR DEVAM EDECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü şehirde bir yağmur beklendiğine dair perşembe gününde kapsayan veriler paylaşmıştı. Genel Müdürlük tarafından paylaşılan diğer verilerde ise şehirde Cuma ve Cumartesi günlerde de gök gürültülü yağışların beklendiği ifade edildi.

Ankara'da Cuma gününün tamamı için yağmur uyarısı verilirken günün en yüksek sıcaklığının 30 derece olmasının beklendiği belirtildi. Hafta sonunun ilk günü olan Cumartesi içinde gök gürültülü sağanak yağış tahmini yapıldı.
Ankara'da sağanak yağış ve fırtına tekrarlanacak mı sorusu cevaplandı

GÜNEŞLİ GÜNLER GERİ GELİYOR

Bu yağmur dolu günlerin ardından Pazar'dan itibaren şehirde yeniden güneşli günlerin hakim olması bekleniyor. Herhangi bir yağış ya da benzeri doğa olayının olumsuz etkilerinden sakınmak adına meteorolojiyi takip etmek önem arz ediyor.

SONRAKİ HABER