Ankara'da sağanak yağış hayatı durma noktasına getirdi

Ankara'da akşam saatlerinde başlayan ve çok hızlı bir şekilde başlayan yağış kentin bir çok noktasında vatandaşlara zor anlar yaşattı. Ev ve işyerlerini su basarken, metro ve alt geçitler hizmet vermeyecek noktaya geldi.

Ankara'da sağanak yağış hayatı durma noktasına getirdi

Ankara son bir kaç gündür bazı bölgelerde yoğun yağışa maruz kalmış, yaşanan toz taşınması ve fırtına çatıları uçurmuştu. O günlerden sonrasında da şehir için yağmur ve şiddetli rüzgar uyarıları devam etmişti.

Ankara'da sağanak yağış hayatı durma noktasına getirdi

ANKARA'DA SON YILLARIN EN YOĞUN YAĞIŞI

Bu kapsamda vatandaşlarda kentte olumsuz hava koşullarının devam edeceğini söyleyen yetkililerden dolayı yağışları beklemeye başlamıştı. Dün akşam saatlerinde ise Ankara'da son dönemlerin en yoğun yağışlarından birisi yaşandı. Eş zamanlı olarak kentin bir çok noktasında yoğun bir yağmur yağışı gerçekleşirken o esnada yollarda olan vatandaşlarda sıkıntılar yaşadı.

Ankara'da sağanak yağış hayatı durma noktasına getirdi - Resim : 2

İş yerlerinde su basmasından dolayı tahliye işlemi gerçekleştirilmeye başlanırken vatandaşların göle dönen yollarda yaşadıkları kısa sürede ülke gündemine oturdu. Ankara Valiliği yağmurun ilk anlarından itibaren çalışmaların devam ettiğini ifade etmiş, Vali Vasip Şahin 1300'den fazla su baskını ihbarı geldiğini söylemişti.

Ankara'nın pek çok ilçesinde benzer yağmur görüntüleri gelmiş, Yenimahalle'de bir yolun çökmesi sonucu bir aracın çukura sürmesi akıllarda kalan en önemli anlardan birisi olmuştu.

Ankara'da sağanak yağış hayatı durma noktasına getirdi - Resim : 3

Ankara'da yağmurdan dolayı bugün ise EGO Genel Müdürlüğü bir açıklama yaparak AKM- OSB Törekent hattında su baskınlarından dolayı geçici olarak metro hizmetinin verilemeyeceğini ifade etmişti.

GÖZLER BUGÜNE ÇEVRİLDİ

Ankara Valiliği tüm yaşananlardan önce bugün için bir uyarı daha yapmıştı. Yaşananların ardından vatandaşlar bugün endişeli bir biçimde düne benzer olaylar olup olmayacağını merak etmeye başladı.

SONRAKİ HABER