Ankara'da resmen nimet cenneti! Bu adresi kimse bilmiyor adım başı meyve olan o ormanı hemen keşfedin

Ülkemizde bin bir çeşit meyve ve sebze yetişiyor. Bereketli topraklarımız sayesinde tarıma öncülük ederken Başkent Ankara'da bulunan bir orman resmen meyve cennetini vatandaşın ayağına seriyor.

Ankara'da resmen nimet cenneti! Bu adresi kimse bilmiyor adım başı meyve olan o ormanı hemen keşfedin

Ankara'da resmen nimet cenneti! Bu adresi kimse bilmiyor adım başı meyve olan o ormanı hemen keşfedin - Türkiye'de çeşitli ve çok sayıda meyve türü yetiştiriliyor. Bereketli tarım topraklarında bin bir çeşit ürün yetiştiriciliği yapılırken bu ürünlerin ciddi şekilde de ihracatı yapılıyor. Hem kentlerin ekonomisi kalkınırken hem de yetiştiricilere daha fazla üretim için destekler veriliyor.

Başkent Ankara'nın bereketli topraklarında da çok sayıda meyve türü yetişirken resmen başkentin meyve cenneti olan bir adres ise pek çok Ankaralı tarafından bilinmiyor. Haber Ankara okurları olarak Başkent Ankara'daki neredeyse kimsenin bilmediği o ormanla ilgili detayları derledik.

altindag-meyve-ormanlari-001.jpg

ALTINDAĞ'DAN BEREKET FIŞKIRIYOR

Altındağ Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Gicik Meyve Ormanı, binlerce Ankaralı tarafından bilinmiyor. Kentin merkez noktalarından sayılabilecek bir alanda bulunan Gicik Meyve Ormanı, meyvelerini verdi. Altındağ Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, 2019 yılında oluşturulan meyve ormanlarında yetiştirilen meyvelerin toplanılarak ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılacağı ifade edildi.

altindag-meyve-ormanlari.jpg

İlçenin ekonomisine katkı sunan meyve ormanı ihtiyaç sahipleri için de ek bir destek sunarken Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı da konuyla ilgili açıklamaya yaptı. Erik, kayısı, elma ve armut gibi meyvelerin yer aldığı ormanın bugün geldiği durumunun memnuniyet verici olduğunu belirten Altındağ Belediye Başkanı Balcı, birkaç yıl önce meyve fidanlarını dikerken, bu fidanların meyve vererek, Ankara'ya nefes olacağına inandıklarını aktardı.

MEYVELER İHTİYAÇ SAHİPLERİ İLE PAYLAŞILIYOR

Altındağ Belediye Başkanı Balcı, "İnancımız boşa çıkmadı. Çok şükür, hayallerimiz gerçek oldu. Ağaçlarımız sevgimizle büyüdü, yıllardır meyvelerini topluyoruz.

altindag-meyve-ormanlari-002.jpg

Sevginin ve emeğin gücüne bu yıl bir kez daha şahit olduğumuz için çok mutluyuz." değerlendirmesinde bulunurken meyve ormanlarının bereketinin her geçen yıl daha da arttığını aktararak "Şimdi hem meyvelerimizi, hem de sevgimizi ihtiyaç sahibi ailelerimizle paylaşma vakti." ifadelerini kullandı.

GİCİK MEYVE ORMANI NEREDE?

Ankara'nın Altındağ ilçesine bağlı bir mahalle olan Gicik, yöre insanının Irak'tan buraya göç etmesi ile Irak Türkmenleri olarak bilinen çoğunluk nüfusla kurulmasına dayanmaktadır.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER