Ankara'da ramazan ayında kırmızı ette sabit fiyat uygulaması bugün başladı!

Ramazan ayından hemen önce fiyat artışına giden marketlerin ardından Ankara'da 'kırmızı ete sabit fiyat' kararı alınmıştı. Kararın ardından ilk uygulamanın da bugün başladığı bildirildi.

Ankara'da ramazan ayında kırmızı ette sabit fiyat uygulaması bugün başladı!

Ramazan ayının gelişi ile beraber marketler etiket güncelledi. Marketlerin güncellediği fiyat etiketleri vatandaşların isyan etmesine neden olurken Et ve Süt Kurumu (ESK) ile Ankara Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği (PERDER) arasında bir protokol yapıldı.

Protokol kapsamında ramazan ayı boyunca PERDER'e üye marketlerde kırmızı et fiyatları sabitlendi. Söz konusu protokol çerçevesinde, ramazan ayında vatandaşların kırmızı eti piyasa fiyatının altında temin etmeleri için fiyatlar sabit tutulacak. Uygulama ise bugün başladı.

ANKARA'DA KIRMIZI ETE SABİT FİYAT UYGULAMASI BAŞLADI

Et ve Süt Kurumu ile İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği (İstanbul PERDER) arasında yapılan protokol kapsamında ramazan ayı boyunca kırmızı et fiyatlarının sabitlenmesi uygulamasına İstanbul'da da başlanmıştı.

Ankara'da ramazan ayında kırmızı ette sabit fiyat uygulaması bugün başladı!

Ankara PERDER üyesi marketlerde dana kıymanın kilogram fiyatı 324 liradan, dana kuşbaşının fiyatı ise 354 liradan satılıyor. Uygulamanın başlamasıyla vatandaşlar da alışveriş için tercihlerini bu marketlerden yana kullanıyor.

Ankara'da ramazan ayında kırmızı ette sabit fiyat uygulaması bugün başladı! - Resim : 2

Ankaralılar Ramazan ayı boyunca PERDER üyesi marketlerden kıymanın kilogram fiyatı 324 liradan, dana kuşbaşının fiyatı ise 354 liradan satılmaya devam edecek.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER