Ankara'da Ramazan ayı boyunca PERDER üyesi marketlerde kıyma ve kuşbaşı fiyatları sabitlendi

PERDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Recai Kesimal, Ramazan ayı boyunca başkent Ankara'da, PERDER üyesi marketlerde kıymanın kilosu 324, kuşbaşının ise 354 liradan satılacağını açıkladı.

Ankara'da Ramazan ayı boyunca PERDER üyesi marketlerde kıyma ve kuşbaşı fiyatları sabitlendi

11 ayın sultanı olarak anılan ve Müslümanlar için önemli aylardan olan Ramazan'ın başlamasına sayılı günler kaldı. Ramazan ayına kısa bir süre kalırken, iftar sofralarının adeta şölen havasındaki sofralarının baş taçlarından etin fiyatları vatandaşı endişelendirdi.

Ramazan ayı öncesi kırmızı et fiyatlarına yönelik çeşitli politikalar açıklandı. Konuyla ilgili son açıklama da Ankara Perakendeciler Derneği (PERDER) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Recai Kesimal'dan geldi.

KIYMA VE KUŞBAŞI FİYATLARI SABİTLENDİ

Kesimal, PERDER ve Et ve Süt Kurumu'nun, fahiş et fiyatları nedeniyle iş birliğine gittiğini ve Ankara’da PERDER üyesi bin 100’e yakın yerel market ve zincirde kıymanın kilosu 324, kuşbaşının ise 354 liradan satılacağını açıkladı.

Ramazan ayı boyunca temel gıdaya erişimin önemine değinen Recai Kesimal, Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Et ve Süt Kurumu'nun iş birliğine karar verdiğini ve fiyatları Ramazan ayı boyunca sabitlediğini ifade etti.

Kıymanın fiyatının 400 ile 450 lira ve kuşbaşı fiyatlarının ise 600 lira civarında olduğunu da sözlerine ekleyen Kesimal, Et ve Süt Kurumu'nun aldığı karar ile Ramazan ayı boyunca vatandaşın kırmızı ete daha ucuz şekilde ulaşabileceğini belirtti.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER