Ankara'da Ramazan ayı boyunca kırmızı et fiyatları sabit kalacak!

Ankara'da kırmızı et fiyatları için önemli bir karar alındı. Vatandaşların kırmızı et satın alma konusunda zorluk yaşamaması için Ramazan ayı boyunca kırmızı et fiyatların sabit kalmasına karar verildi.

Ankara'da Ramazan ayı boyunca kırmızı et fiyatları sabit kalacak!

Son aylarda peş peşe gelen fiyat artışları sonrası kırmızı et fiyatlarındaki artış büyük tepkiye sebep olmuştu.

KIRMIZI ET FİYATLARI HEM UCUZ HEM SABİT FİYAT OLDU

Gıdalar arasında tüketilmesi en önemli besin maddesi olarak yer alan kırmızı et fiyatlarının artmasını önlemek için Ankara'da önemli bir karar alındı. Türkiye'nin bir çok şehrinde alınan karara benzer olarak kırmızı et satışında fiyatların Ramazan ayı boyunca sabitleneceği bildirildi.Kısa sürede Ankara gündeminde üst sıralara çıkan karar ile ilgili detayları basın mensupları aracılığı ile kamuoyuna duyuran Ankara Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği (PERDER) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Recai Kesimal konu için Et ve Süt Kurumu ile bir iş birliği politikası izlendiğinden bahsetti.

Ankara'da Ramazan ayı boyunca kırmızı et fiyatları sabit kalacak!

“TÜKETİCİNİN DAHA UCUZ ET ALABİLMESİ İÇİN..”

Vatandaşların Ramazan ayında daha fazla rağbet göstereceği bir ürün olacağından dolayı fırsatçıların önüne geçilmesi adına verilen kararı anlatan Kesimal “tüketicinin daha ucuz et alabilmesi konusunda Ankara PERDER ile bir anlaşma zemini oluştu. Bu anlaşmaya göre et fiyatlarında çok ciddi bir gerileme yaşandı. 450 liraya kadar çıkan kıymanın ve kuşbaşının kilogramı 324 liradan satılacak" ifadelerini kullandı.

Başkan Yardımcısı Kesimal söz konusu indirimin Ramazan ayı boyunca sabit kalacağını ve kırmızı et fiyatlarının sabitlenmeyeceğinin altını çizdi. Yapılan açıklamanın ardından Ankaralı vatandaşların kırmızı et alma oranlarında artış yaşanması bekleniyor.

SONRAKİ HABER