Ankara’da polise ateş açan 2 saldırgandan biri hayatını kaybetti

Ankara’nın Altındağ ilçesinde polisin “Dur” ihtarına uymayan iki saldırgan, polisin savunma amacıyla açmış olduğu ateşe karşılık verdi. Yaralı olarak hastaneye kaldırılan 2 saldırgandan biri hayatını kaybetti.

Ankara’da polise ateş açan 2 saldırgandan biri hayatını kaybetti

Olayın dün gece saatlerinde Altındağ’da meydana geldiği belirtildi. Devriye görevinde olan emniyet polisleri, araması olan 2 şüpheliyi bulundukları aracın içinden inmesi söyledi.

Polislerin dur ihtarına uymayan saldırganlar polislerin savunma amacıyla açtığı ateşe karşılık verdi. Olay yerinden kaçan 4 kişiyi yakalamak için ekipler harekete geçti.

SALDIRGANLARDAN BİRİ ÖLDÜ

Ankara'da, hakkında aranma kaydı olan iki şahıs, 'dur' ihtarına uymadıkları polis ekiplerine silahla saldırdı. Polislerin de savunma amaçlı açılan ateşe karşılık vermesi üzerine saldırganlardan biri ölürken, diğeri yaralandı.

RUHSATSIZ TABANCA ELE GEÇİRİLDİ

Olay, gece saatlerinde Altındağ’da meydana geldi. Alınan bilgilere göre, devriye görevini icra eden ilçe emniyet polisleri F.C.Ö. ile H.S., o esnada aranması bulunan M.E. ile S.K.’yi gördü ve içerisinde bulundukları araçtan inmesi için ikaz etti. Dur ihtarına uymayan şüpheliler, polislere silahla ateş etmeye başladı. Açılan ateşe kendilerini savunmak için karşılık veren polislerden kaçan saldırganlar araçla olay yerinden ayrıldı. Arabada bulunan dört kişiyi yakalamak için harekete geçen ekipler, park halinde buldukları otomobilde bir adet ruhsatsız tabanca ele geçirdi.

SALDIRGANLAR SUÇ MAKİNESİ ÇIKTI

Çatışma sırasında yaralanan ve hastaneye götürüldüğü öğrenilen S.K.’nin hayatını kaybettiği ve hakkında 12 suç kaydı olduğu öğrenildi. Hafif yaralı M.E.’nin ise 19 suç kaydının bulunduğu, tedavisinin ardından gözaltına alındığı aktarıldı. Diğer iki şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği olayda, polis memuru F.C.Ö. ile H.S.’nin ise ifadesine başvurulduğu belirtildi.

Olaya ilişkin diğer iki şüphelinin yakalanması için ekiplerin çalışma başlattığı öğrenildi. Diğer yandan polis memurlarının da olaya ilişkin ifadesine başvurulduğu belirtildi. Hayatını kaybeden ve hafif yaralı olan diğer saldırganın suç dosyasının kabarık olduğu öğrenildi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER