Ankara Valiliği bir açıklama yaparak il genelinde aranan şahıslara yönelik operasyonlar yapıldığını duyurdu. Bu operasyonların 18 Nisan ile 24 Nisan tarihleri arasında olduğu belirtildi. Operasyonlar Ankara İl Emniyet Müdürlüğü ve Ankara İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından icra edildi. Bu operasyonlar çerçevesinde haklarında arama kararı bulunan toplam 980 kişi yakalandı.
OPERASYONLARIN SONUÇLARI AÇIKLANDI
Yapılan operasyonlar çerçevesinde haklarında 20 yıl ve üzerinde kesinleşmiş hapis cezası olan 5 kişi yakalandı. Yine haklarında 10 yıl ve üzeri kesinleşmiş hapis cezası olan 23 kişi de yakalanıp adalete teslim edildi. 5-10 yıl arasında kesinleşmiş hapis cezası olan ve firarı konumda bulunan 51 kişi de yakalanarak gözaltına alındı.
Gerçekleştirilen operasyonlarda 5 yıla kadar hapis cezası bulunan 311 kişi de yakalandı. Bunun yanında ifade vermeleri için aranan 590 kişi de operasyonlarda yakalanarak haklarında işlem yapılmaya başlandı. Toplamda ise yakalananların sayısı 980 kişi olarak kamuoyuna ilan edildi.
22 NİSAN'DA DA 701 KİŞİ YAKALANDI
Ayrıca Ankara Valiliği 22 Nisan’da yapılan operasyonlarda da 701 kişinin yakalandığını duyurdu. Bu yakalanan şahısların 581’i Ankara İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalanırken 120’si de Ankara İl Jandarma Komutanlığı tarafından yakalandı. Ankara’da il genelinde asayişin sağlanması için güvenlik birimlerinin 7/24 esasıyla çalışmaya devam edeceği bilgisi de verildi.