Ankara'da polis memuru Heimlich manevrasıyla taksi şoförünün hayatını kurtardı

Ankara’da bir polis memuru zamanında yaptığı Heimlich manevrası ile bir taksi şoförünün hayatının kurtulmasını sağladı.

Ankara’da bir polis memurunun taksi şoförünün hayatını kurtardığı görüntüler ortaya çıktı. Ankara Emniyet Genel Müdürlüğü Dikmen Yerleşkesi girişinde gerçekleşen olayda polis memuru bir taksinin yavaşladığını ve sürücünün zor durumda olduğunu gördü.

Nefes alıp vermekte zorluk çeken taksi şoförüne polis memuru yardım etmek istedi. Önce sırtına vuran polis memuru bir sonuç alınmayınca hemen Heimlich manevrası yaptı. Bu şekilde taksi şoförünün nefes borusunda takılı kalan maddeyi çıkaran polis memuru hayat kurtardı.

POLİS HAYAT KURTARDI!

Ankara'da Emniyet Genel Müdürlüğü Dikmen Yerleşkesi girişinde nöbet tutan polis memuru, nefes almakta zorluk çeken taksi şoförüne Heimlich manevrası ile müdahale ederek hayata tutunmasını sağladı.

Olay, gece saat 00.10 sularında Emniyet Genel Müdürlüğü Dikmen Yerleşkesi önünde yaşandı. Koruma polisi, kapı giriş kontrol görevlisi olarak nöbet tuttuğu sırada bir taksinin yavaşladığını fark etti.

Taksiden inen sürücü G.B.’nin nefes almakta zorlandığını gören polis, vatandaşa müdahale etti. Taksi şoförünün sırtına vurarak nefes almasını sağlamaya çalışan polis memuru, daha sonra Heimlich manevrası uyguladı. Polis, zamanında müdahale ile sürücünün hayata tutunmasını sağladı.

Yaşadığı sıkıntıdan dolayı hayatını kaybetmekle karşı karşıya kalan taksi şoförü polis memurunun yardımı ile yeniden yaşama tutuldu. Polis memuru ilk yardımın ne kadar önemli olduğunu bir defa daha göstermiş oldu. Taksi şoförü kısa bir süre içerisinde kendisine gelirken hayatını kurtaran polis memuruna teşekkür ederek olay yerinden ayrıldı.

Kaynak: İHA