Ankara'da para çeken vatandaşları takip edip gasp eden çete yakalandı

Ankara'da bankadan para çeken vatandaşları takip ederek önce darp edip sonra gasp eden çete, emniyet güçleri tarafından yakandı.

Ankara'da para çeken vatandaşları takip edip gasp eden çete yakalandı

Ankara' da bankadan yüklü miktarda para çeken vatandaşların araçlarına GPS koyarak takip ederek 1 milyon 200 bin lira gasp eden çete üyeleri dün akşam saatlerinde yakalandı.

ARAÇLARA GPS YERLEŞTİRMİŞLER

Olay Çankaya ilçesinin Söğütözü Mahallesi’nde bir akaryakıt istasyonunda yaşandı. Hırsızlar, bankadan para çeken vatandaşları araçlarına GSP yerleştirerek takip etti. Takip sonucu para çeken vatandaşların yerlerini tespit ederek, para dolu çantayı çaldılar. Polise başvuran vatandaş, bankadan 10 bin 350 euro çektiğini ve şirket çalışanlarının maaşlarını vermek için ortağıyla buluşmaya gittiği söyledi.

2006114.jpg

Akaryakıt istasyonunda araçtan indiği sırada bir şahsın elindeki çantayı çekmeye çalıştığında alamayınca, araçtan inen ikinci şahsın kendisini darp ettiğini dile getirdi. Olayla ilgili soruşturma başlatan Ankara Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği yürüttüğü çalışmalar neticesinde olayı yapan şüphelilerin Gürcistan uyruklu olduğu ve insanları takip ederek gasp ettiklerini tespit etti.

DÖVİZ BÜROSUNU YAĞMALAMIŞLAR

Çete üyelerinin pasaport çıkararak birçok ülkeye giriş yaptıklarını ve sürekli araç değiştirerek izlerini kaybettirmeye çalıştıkları tespit edildi. Ayrıca geçtiğimiz Ağustos ayında da İstanbul Ümraniye'de bir döviz bürosundan 34 bin 500 dolarlık yağma olayını gerçekleştirdiği anlaşıldı. Çete üyelerinin son olarak Antalya'ya kaçtıklarını tespit eden emniyet ekipleri, düzenlenen eş zamanlı operasyonla şüphelileri yakaladı.

SONRAKİ HABER