Ankara’da özellikle çocuklar burada serinliyor ama uzmanı uyardı! Büyük tehlike barındırıyor!

Ankara’da yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte bunaltıcı sıcaklar kenti etkisi altına alırken özellikle çocuklar farklı noktalarda yer alan süs havuzlarına girerek serinliyor. Ancak süs havuzlarında meydana gelebilecek ciddi tehlike için uyarı yapıldı.

Ankara’da özellikle çocuklar burada serinliyor ama uzmanı uyardı! Büyük tehlike barındırıyor!

Hürriyet'in haberine göre, Ankara Elektrik Elektronik Teknikerleri Teknisyenleri ve Esnafı Odası Başkanı Yusuf Aslantürk, Ankara’daki süs havuzlarında elektrik kaçağı tehlikesi olabileceğine vurgu yaptı. Kent genelinde parklarda ve döner kavşaklarda bulunan süs havuzlarında oluşabilecek elektrik kaçağı tehlikesinin altını çizen Ankara Elektrik Elektronik Teknikerleri Teknisyenleri ve Esnafı Odası Başkanı Yusuf Aslantürk, “Bu tarz havuzlarda elektrik kaçağı tehlikesi bulunmakta. Suda herhangi bir elektrik kaçağı olup olmadığını o an anlamanın imkânı yok.” şeklinde uyarıda bulundu.

SERİNLETEN OYUN ÖLÜMLE SONUÇLANABİLİR!

Ankara’da özellikle çocuklar burada serinliyor ama uzmanı uyardı! Büyük tehlike barındırıyor!

Ankara’da hava sıcaklığının yükselişe geçtiği bu günlerde çocukların, yaşanabilecek tehlikenin farkında olmadan serinlemek için süs havuzlarına girdiğini ve bu serinleten oyunun ölüme dahi sebebiyet verebileceğine değinen Ankara Elektrik Elektronik Teknikerleri Teknisyenleri ve Esnafı Odası Başkanı Yusuf Aslantürk şunları söyledi:

“Özellikle anne ve babaları süs havuzlarındaki elektrik kaçağı tehlikesine karşı uyarıyorum. Çocuklar da ‘Süs havuzuna girmek tehlikeli ve yasaktır’ uyarılarına çoğu zaman aldırış etmiyorlar. Çocuklar burada elektrik kaçağı olabilir diye düşünmüyor. Bu yüzden ebeveynlerin daha dikkatli ve bilinçli olması gerekiyor”

“BURADA İŞ BELEDİYE VE EBEVEYNLERE DÜŞÜYOR”

Ankara’da özellikle çocuklar burada serinliyor ama uzmanı uyardı! Büyük tehlike barındırıyor! - Resim : 2

Aslantürk, süs havuzlarında 120 voltla çalışan motorların olabileceğini ve elektrik kaçaklarına karşı belediyelerin topraklama raporu yapmalarına dikkat çekerek şunları söyledi:

“Yaz aylarının gelmesi ve hava sıcaklıklarının giderek yükselmesiyle birlikte, kent genelinde parklarda ve döner kavşaklarda bulunan süs havuzları özellikle çocuklar için risk teşkil etmekte. Ne yazık ki çoğu çocuğumuz, ‘Süs havuzuna girmek tehlikeli ve yasaktır’ uyarılarına her zaman uymuyor. Sıcak havadan bunalan ve biraz da oyun amaçlı süs havuzuna giren çocuklar, tehlikenin farkına varamıyor. Süs havuzlarında 12 volt ile çalışan lambalar da var 120 voltla çalışan motorlar da. Bazen çevreden geçen kablolar da oluyor. Düşünün bu elektriğin suya isabet ettiğini. Bu tarz havuzlarda elektrik kaçağı tehlikesi bulunmakta. Suda herhangi bir elektrik kaçağı olup olmadığını o an anlamanın imkânı yok. Zaten havuzun lambası, motoru suyun içerisinde elektrik dışarıya ister istemez yayılıyor. Son zamanlarda diğer illerimizde meydana gelen olaylarda bu tehlikenin boyutunu gözler önüne seriyor. Bu anlamda yani denetim anlamında belediyelere de iş düşüyor. Kesinlikle yetki belgesi olmayan bir usta çalıştırılmamalı. Topraklama raporları gerekli, yetkili bir elektrikçi tarafından bağlantıları, topraklama ölçümleri hepsi yapılmalı. Bu havuzların bakım ve denetimleri ara ara özellikle yaz aylarında daha da sık gerçekleştirilmeli.”

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER