Ankara'da özel halk otobüsleri ve 65 yaş üstü vatandaşlar arasındaki gerginlik devam ediyor!

Ankara'da Özel Halk Otobüsleri ve 65 yaş üstü vatandaşlar arasında yaşanan anlaşmazlık halen devam ediyor.

Ankara'da özel halk otobüsleri ve 65 yaş üstü vatandaşlar arasındaki gerginlik devam ediyor!

Başkent Ankara'da, Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği'nin 21 Eylül itibarıyla ücretsiz ve indirimli biniş tarifeleriyle ilgili kararı sonrasında, özel halk otobüsü şoförleri 65 yaş üstü yolcuları otobüslere almamaya başladı. Ancak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın uyarılarına rağmen bu uygulamaya devam edilmesi, duraklarda tartışmalara neden oldu.

GERGİNLİK DEVAM EDİYOR

Otobüs şoförleri, ücretsiz biniş kartlarına sahip olan 65 yaş üstü vatandaşları ücretli olarak taşımamakta ısrar ediyorlar. Bazı vatandaşlar ise bu kararı destekliyor ve ödemelerini yaparak biniş yapmayı tercih ediyorlar. Ancak bu uygulama nedeniyle duraklarda yaşanan gerginlikler dikkat çekiyor.

ankara-tasarim-45.jpg

Herkes bundan kullansın

Sürücülerden biri olan Ş. Ü., otobüslere ücretsiz biniş kartı olan vatandaşların paralı biniş yapmalarına karşı olduğunu belirterek:

"Ben 63 yaşındayım ve paralı kart kullanıyorum. Herkes bundan kullansın. Ben de vatandaşım onlar da vatandaş. Otobüsün önüne atlıyorlar. Adam bir ekmek almak için Keçiören’den geliyor. Bölgesinde yok mu ekmek? Veya gazete almaya geliyor" dedi.

Araç almak istemedi

Ancak bu durumu yaşayan diğer bir yolcu olan H. B., otobüs şoförlerinin biniş tarifelerini uygulamak istememeleri nedeniyle yaşadıkları tartışmayı aktardı:

"Öveçler'den halk otobüsüne bindim. Araç almak istemedi. ‘Müşteriler içerideyken gitmiyorum’ dedi. Ben de ‘Senin arabandan inmiyorum’ dedim. 10 dakika bekledi, sonra mecbur kaldı, götürdü. Ben inerken de kapıyı açmadı bana. Öbür arkadaşlar itiraz ettiği için mecburen kapıyı açmak zorunda kaldı"

Korkudan binemiyorlar

Özel halk otobüsüne binmesine izin vermeyen şoföre tepki verenlerden H. B. ise:

"Halk otobüsüne yaşlıları bindirmiyorlar. Tunalı’dan gelirken ‘Bu otobüse binemezsiniz. Bu geçersiz’ dedi şoför. ‘Neden’ dedim. ‘Gel beni indir’ dedim ve bindim. Şimdi buradaki yaşlıların hiçbiri korkudan binemiyorlar. ‘Akşama kadar gitmem’ dedi ama beş dakika sonra gitti" dedi.

Kavga mı edeceğim?

Otobüs şoförleri ile tartışmanın herkese zarar verdiğini ve alınan karardan geri dönülmesi gerektiğini söyleyen M. D.:

"Dikmen arabası almadı. Sebebi yok, ‘Almıyoruz’ diyorlar. İtiraz etsem ne faydası olacak ki. Kavga mı edeceğim?"

Ben taşıma taraftarı değilim

Olaylar karşısında şaşkın olduğunu ifade eden taksi şoförü A. M. ise şunları söyledi:

"Özel halk otobüsleri özel olduğu için ben 65 yaş üstünü taşımalarına karşıyım. Bir markete girip de bir ekmek veriyorlar mı? Ben taşıma taraftarı değilim"

Tüm bu karşıtlıklar ve gerginlikler, Ankara'da toplu taşıma sisteminin iyileştirilmesi ve yaşlı vatandaşların hakları konusundaki hassasiyeti gündeme getiriyor. İlerleyen günlerde bu konudaki tartışmaların sonuçları merakla bekleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER