Ankara'da orman yangını 1 köy tedbir amaçlı boşaltıldı

Ankara Kızılcahamam'da çıkan orman yangını Gerede'ye de sıçramıştı. Orman yangını nedeniyle Gerede Demirler Köyü tedbir amacıyla boşaltılıyor.

Ankara'da orman yangını 1 köy tedbir amaçlı boşaltıldı

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde çıkan orman yangını rüzgarın etkisiyle Gerede'ye sıçrarken Gerede'de yer alan Demirler Köyü tedbir amacıyla boşaltıldı. Kızılcahamam Şahinler Köyü'nde başlayan yangın ekiplerin çalışmalarına rağmen hızla yayılırken Gerede'ye sıçrayan alevler büyük panik ve korku yaşanmasına neden olmuştu.

KIZILCAHAMAM ORMAN YANGINI SON DAKİKA! ALEVLER GEREDE'YE SIÇRADI

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinin kırsal Şahinler Mahallesi yakınlarında orman yangını çıktı. Bolu sınırındaki yangına Ankara, Bolu ve çevre ilçelerden orman, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi.

Bölgeye 2 de yangın söndürme helikopteri yönlendirildi. Ekipler, alevlerin yayılmasını ve çevre mahallelere ulaşmasını önlemek için havadan ve karadan yangına müdahale ediyor. Rüzgarın da etkisiyle büyüyen alevlerin sıçradığı Demirler köyü ise tedbir amacıyla boşaltıldı.

Ekiplerin yangına müdahalesi tüm hızı ile devam ederken yangının daha fazla yayılması için tedbir alan ekipler bir yandan da alevleri söndürmeye çalışıyor. Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemezken yakın ilçelerden de yangın söndürme çalışmalarına destek verildiği ifade edildi. Ekipler yangının ilerlemesini kesmek için çalışırken tedbir çalışmaları sürüyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER